(© CEV)
(© CEV)

Promenila klub, ne i ambicije: Šućurovićeva sa Ćirom hita ka šampionskom koloseku

Vreme čitanja: 4min | sub. 19.10.24. | 10:25

"Železničar ima priču koja dugo traje", ističe odbojkašica Lajkovčanki

Završila je Iva Šućurović eru u Jedinstvu iz Stare Pazove u velikom stilu. Osvojila je triplu krunu, potvrdila da je jedan od najboljih srednjih blokera u Superligi Srbije, a potom i zadužila opremu novog kluba. Možda su pojedini pomislili da je ostanak u domaćem takmičenju korak unazad u građenju karijere. Sličnog mišljenja nije i 20-godišnja odbojkašica, koja je u međuvremenu postala prepoznatljiva i kao uzdanica Železničara.

Pre više od tri meseca stavila je paraf na ugovor, dok je u dosadašnjem delu mandata u taboru popularne Ćire i pokazala da će predstavljati značajno pojačanje u realizaciji visokih aspiracija. Kako je i napomenula u razgovoru za Mozzart Sport, Lajkovac se ispostavio kao sjajno mesto da se fokusira na predstojeće sportske izazove.

Izabrane vesti

"Prelazak iz Stare Pazove u Lajkovac nije značio drastičnu promenu. Iako je zapravo manje mesto u odnosu na prethodno u kojem sam boravila, važno mi je samo da sam posvećena onome zbog čega sam i došla. Postavila sam određeni ritam, pa mi je i svejedno u kojem se tačno gradu nalazim. Dakle, sve ide po ustaljenom principu... Ustanem ujutru, odem na prvi trening, malo se odmorim, a onda dođe vreme da se vratim u salu. Nemam na raspolaganju nekih posebnih distrakcija, pošto i znam razloge dolaska u Lajkovac", istakla je Iva Šućurović.

Ako je i imala dilemu na koji način će da bude prihvaćena, potencijalne brige je brzo mogla da arhivira zbog odnosa klupskih čelnika.

"Predsednik Živorad Lazarević i sportska direktorka Ivana Lazarević su divni. Trude se da izađu u susret oko svih stvari i detalja. Stručni kadar je novi, baš kao i nekoliko igračica. Deluje da je samim time bio olakšan period aklimatizacije. Poznato je da Železničar ima priču koja traje duže vreme".

(© MN Press)(© MN Press)

A zašto je baš izabrala redove bivših šampionki umesto inostranog angažmana, pokušala je da objasni i pozadinom koja je prethodila transferu.

"Žika me je i ranije zvao da pređem. Kada se završila sezona, sela sam i razmotrila raspoložive opcije. Kako sam dosta dugo bila u sistemu Omladinca i Jedinstva, osetila sam da mi treba i određena promena. Upravo se tada ponovo ponudio prvi čovek Železničara. S druge strane, smatrala sam da trenutno nisam zrela i da nemam dovoljno iskustva za inostranstvo. Vodila sam se mišlju da nikada nije kasno napustiti granice otadžbine, dok je istovremeno lako napraviti grešku ako se ode u ranoj fazi karijere. Na osnovu i doživljenog, čini mi se da sam donela najbolju odluku u datim okolnostima".

Čim se i zvanično priključila ekipi, primetila je poznata lica. Počevši od Jovane Zelenović, Stefane Pakić, preko Mine Stanojević, Vanje Ivanović, pa sve do Ksenije Tomić i Milene Koprivice.

"Značilo mi je da već poznajem saigračice. Naime, sa većinom sam sarađivala oko sedam godina tokom reprezentativnog procesa u mlađim kategorijama. Opet, pojedine sam znala iz Jedinstva ili iz drugih klubova. Period uklapanja je umnogome olakašalo da okosnicu tima čini moja generacija rođena 2004. godine. Svojevremeno sam sa njima provodila leta. Došlo je i do male modifikacije, pošto sada nastavljam da radim(o) i na klupskom nivou".

Rezultati i kofer pun pehara koji je donela sa sobom u Železničar, doprineli su da Ivine ambicije budu kao u Jedinstvu. Da li će biti ključna karika u pohodu na drugu titulu, mudro je razmislila i zauzela pomalo diplomatski odgovor.

"Trener Ratko Pavličević je veliko ime, čuveni stručnjak i profesionalac. Uprava je sastavila ekipu da se bori za ostvarenje najviših ciljeva. Ukoliko ne bude povreda ili kadrovskih problema i prepreka, valjda neće ni rezultat izostati".

(© MN Press)(© MN Press)

Početka sezone deluje obećavajuće...

"Sve ide po planu! Pobeda nad Sremom, plasman u četvrtfinale Kupa Srbije. Želja je da se nastavi u istom ritmu. Možda je mogao da bude upisan i trijumf nad Tentom u prvom kolu. Međutim, jedna izgubljena bitna, ne znači i neuspešan kraj rata. Ostalo je samo da izvučem pouke iz startnog poraza, eventualno i uvidim gde su napravljene greške".

Na redu je i utakmica trećeg kola protiv Inđije (subota, 19.00 časova). Imajući u vidu razliku u kvalitetu i raspodeli uloga favorita i autsajdera, Šućurovićeva će primeniti jedinstven recept.

"Nikada nije lako igrati mečeve protiv slabijih rivala. Obično tada i protivnice znaju da odigraju rastrećeno, jer nemaju šta da izgube. Čak i da je Inđija poslednja na tabeli, što svakako nije, nema prostora bilo kakvom potcenjivanju", zaključila je možda i najveća akvizicija Lajkovčanki na letnjoj transfer pijaci.

Superliga Srbije za odbojkašice - 3. kolo

Petak

Jedinstvo (Stara Pazova) - Ub 2:3

Subota

15.00: Radnički (Beograd) - Jedinstvo (Užice)

18.00: Omladinac - Crvena zvezda

19.00: Inđija - Železničar (Lajkovac)

19.00: Srem - Spartak (Subotica)

Nedelja

16.00: Partizan - Tent




tagovi

ŽOK Železničar LajkovacIva ŠućurovićSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara