Joandi Leal (Reuters)
Joandi Leal (Reuters)

Problemi u Brazilu: Leal i Souza brinu navijače i stručni štab

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.07.24. | 12:21

Roviti tandem je deo prve postave južnoameričke selekcije

Muškoj reprezentaciji Brazila je četvrto mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju predstavljalo ogroman neuspeh posle osvajanja zlatne medalje u Rio de Žaneiru 2016. godine. Povratkom selektora Bernarda Rezendea ponovo su porasli apetiti južnoameričke selekcije na Igrama u Parizu, ali iskusni stručnjak je već posle prvih treninga zabrinut zbog kadrovskih problema u sastavu.

Naime, primač servisa Joandi Leal nezgodno je stao na nogu jednog od saigrača i tom prilikom zadobio iščašenje desnog skočnog zgloba. Kako prenose brazilski mediji, povreda ne bi trebalo da bude teže prirode, ali uvek postoji strepnja šta bi konačni testovi mogli da pokažu. Naturalizovani Kubanac, koji je pre pet godina stekao pravo igranja za popularni Selesao, brže – bolje se preselio na klupu, a u pomoć je odmah priskočio i fizioterapeut nacionalnog tima.

Izabrane vesti

Potencijalna briga za stručni štab se ukazala i na poziciji korektora. Iskusni Alan Souza osetio je bol u levoj potkolenici posle samo nekoliko napravljenih skokova, pa je samim time uneo dodatni nemir. Međutim, očekuje se da će nastale nevolje barem delimično biti sanirane, odnosno da će ovaj tandem zaigrati u startnoj postavi protiv Italije, Poljske i Egipta.

Dok su navijači reprezentacije željno iščekivali nove informacije, makar ih je čuveni tehničar Bruno Rezende obradovao optimizmom prognozom konačnog plasmana.

„Sanjamo medalju! Znamo koliko je teško, iako verujemo u naš proces i rad. Imamo intezivnu posvećenost, kako stručnog štaba, tako i igrača koji su bili na pripremama, ali trenutno nisu sa nama u Parizu. Ukoliko analiziramo dosadašnje nastupe na Olimpijskim igrama, predstojeće su jedne od onih na kojima je Brazil najmanji favorit", prokomentarisao je Bruninjo.

Piše: Uroš Selenić


tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija BrazilaPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara