Kira Van Rajk (©FIVB)
Kira Van Rajk (©FIVB)

Presek stanja: Trenutno u avionu za Pariz selekcije Italije, Japana, Kine, Kanade i Kenije

Vreme čitanja: 1min | uto. 21.05.24. | 12:47

Stvari još mogu da se promene tokom naredna dva vikenda Lige nacija

Poslednje vize za Olimpijske igre biće dodeljene po završetku trećeg vikenda Lige nacija.

Trenutno je pauza između prvog i drugog, pa je pravo vreme da se napravi presek stanja. Da se danas određuju putnici u avionu bi bile igračice Italije, Kine, Japana, Kanade i Kenije.

Izabrane vesti

Ipak, još ima vremena da se stvari promene. Tokom drugog i trećeg vikenda šansu će tražiti selekcije poput Holandije, Nemačke...

Već overene vize imaju Francuskinje, zbog uloge domaćina. Kroz kvalifikacije do mesta na Olimpijskim igrama su došle odbojkašice Srbije, Dominikanske Republike, Turske, Amerike, Brazila i Poljske.

Pet preostalih mesta će biti popunjeno po završetku trećeg vikenda Lige nacija, po pravilu da prvo idu najbolje plasirane selekcije sa kontinenata koji nemaju učesnike, a onda najbolje ekipe sa svetske rang-liste.

To bi sada bile Kina i Kenija - kao predstavnici Azije i Afrike, uz tri najbolje selekcije Italiju, Japan i Kanadu.

Naša reprezentacije se trenutno nalazi na sedmom mestu svetske rang-liste. Pozicija je Srbiji trenutno bitna samo zbog žreba za Olimpijske igre, ali svakako da je tamo čekaju jaki protivnici kako god grupe bile sklopljene.



tagovi

Olimpijske igre 2024Ženska odbojkaška reprezentacija ItalijeŽenska odbojkaška reprezentacija KenijeLiga nacija za odbojkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara