Ferhat Akbaš (©MN Press)
Ferhat Akbaš (©MN Press)

Prekid saradnje posle dve godine, Ferhat Akbaš ne sedi više na dve klupe

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.12.23. | 16:09

Trener Ezačibašija nije produžio ugovor sa Odbojkaškim savezom Hrvatske

Došlo je vreme za rastanak... Turski odbojkaški stručnjak Ferhat Akbaš posle dve godine prekinuo je saradnju sa Odbojkaškim savezom Hrvatske.

On je početkom 2021. seo na klupu ženske reprezentacije i zamenio Danijelea Santarelija. Njegov mandat će ostati upamćen po tome što je Hrvatska prvi put učestvovala u Ligi nacija.

Izabrane vesti

Akbaš sada ostaje samo u ulozi prvog trenera Ezačibašija. Od nacionalnog tima Hrvatske oprostio se biranim rečima...

"Rad sa timom koji je toliko strastven i posvećen odbojci bio je poseban za mene i ostaće zaista jedinstven. U protekle dve godine zajedno smo napredovali, slavili pobede, podržavali jedni druge posle poraza, delili trenutke radosti i tuge. Sve smo zajedno proživeli, uvek sanjajući iskorak. Za to vreme pisali smo lepe priče iz Hrvatske. Uvek sam bio ponosan što sam deo hrvatske odbojke. Međutim, došlo je vreme za rastanak. Vidim ogroman potencijal u timu, pa se nadam da će hrvatska odbojka nastaviti da napreduje. Zahvalan sam svakom sportisti sa kojim sam radio. Na kraju, želim da se zahvalim Hrvatskoj na svemu, koja će zauvek imati posebno mesto u mom srcu", rekao je Ferhat Akbaš.

O rastanku sa turskim trenerom pričao je i predsednik Odbojkaškog saveza Hrvatske Frane Žanić.

"Zahvaljujem gospodinu Ferhatu Akbašu na dve godine odlične saradnje. Bilo je uspona i padova u rezultatima, ali mislim da smo posebno prve sezone plasmanom u Ligi nacija, napravili veliki i lep rezultat. Tokom ove sezone u seniorski tim je došlo mnogo mladih igrača, ali svakako smatram da je moglo bolje rezultatski. Mada, postojao je niz drugih objektivno teških okolnosti zbog kojih nismo stigli tamo gde smo želeli. Smatram da je izuzetno važno da se sa Akbašom rastanemo u prijateljskim odnosima. Zahvalni smo na svemu što je učinio za boljitak hrvatske odbojke", naglasio je Žanić.


tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija HrvatskeEzačibaši

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara