(© Instagram OK Lube)
(© Instagram OK Lube)

Pre osam godina obećao, sada i održao reč: Potketov povratak u Lube

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.09.24. | 14:15

Bivši reprezentativac Srbije u prvom mandatu je osvojio i dve titule

Čekao je Lube... Čini se i previše da Marko Podraščanin zvanično reši administrativne začkoljice kako bi na Apeninima mogao da nastupa kao domaći odbojkaš. Kada je u međuvremenu rešena i ta prepreka, italijanski gigant je konačno mogao da obelodani povratak bivšeg reprezentativca Srbije u svoje redove.

Popularni Potke se tako vraća u klub u kojem je proveo osam godina. Tokom prvog mandata, koji je trajao od 2008. do 2016, stekao je kultni status u elitnoj diviziji. A da mu ni uspeha nije manjkalo, svedoči i sedam trofeja. Među njima posebno se ističu dve titule u nacionalnom prvenstvu.

Izabrane vesti

"Obećao sam da ću se vratiti i održao reč. Srećan sam što mogu da završim karijeru u svom omiljenom timu. Osećanja su me u pravom trenutku vratila ovde. Kao da nikada nisam ni otišao. Jedva čekam da izađem na teren i uživam u dresu Lubea", istakao je Podraščanin za klupski sajt.

Iskusni srednji bloker (37) u Lube stiže kao šampion Evrope. Naime, protekle sezone u bojama ljutog rivala Trentina zagospodario je Starim kontinentom. Upravo i vredno dostignuće, uz nesumnjive igračke kvalitete, značajno utiče i na rast ambicija kod navijača.

"Postoji potencijal za velike ciljeve, iako su na papiru Peruđa i Trentino ispred. Tokom poslednjih nedelja bio sam impresioniran rastom kolektiva. Želeo bih da se zahvalim Lubeu što mi je dozvolio da učestvujem na Olimpijskim igrama u Parizu, prihvatajući neizbežno kašnjenje u birokratskim pitanjima... Zaista sam to cenio. Možemo li biti iznenađenje? Mislim da možemo", zaključio je Podraščanin.

Prethodno su mediji sa Apenina brujali da je posao završen onog trenutka kada je i Marko upisao svoje naslednike, ćerku Milu i sina Matiju, u školu u Čivitanovi. Podsećamo, Podraščanin već dva leta u posedu ima i italijanski pasoš. Dvojno državljanstvo očigledno je bilo i ključan detalj u dogovoru angažmana zbog ograničenog broja stranaca. Lube ih ima čak sedmoricu... Počevši od Brazilca Davija Tenorija, Francuza Bartоlomeja Činjeneza, Bugarina Aleksandra Nikolova, preko Iranca Porija Kanzadeja, Kanađanina Erika Lepkina, do Hrvata Petra Đirlića i Turčina Adisa Lagumdžije. Upravo zbog pravnih olakšica i poslednji transfer sa srpskim odbojkašem u glavnoj ulozi predstavlja glavobolju manje za trenera Đampaola Medeija.


tagovi

Marko PodraščaninOK Lube ĆivitanovaTrentinoSerija AMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara