©Starsport
©Starsport

Pravila su loša, ali su pravila: Srpska bokserka nezasluženo ostala bez medalje

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.07.24. | 14:26

Šardina nije skrivala iznenađenje posle poraza u četvrtfinalu odlukom sudija

Četvrtfinalni duel bokserki Natalije Šardine i Venlu Jang doneo je nsevakidašnji rasplet i pobedu Kineskinje iako je predstavnica Srbije u dve od tri runde bila bolja.

Posle uvodne runde u kojoj je Šardina ostavila nešto bolji utisak, Jang je režirala odgovor dominantim periodom tokom kojeg je ipak zaradila i opomenu, odnosno kazneni poen.

Izabrane vesti

Buđenje Kineskinje izazvalo je reakciju naše olimpijke koja je uzvratila istom merom, te je borba okončana uz utaisak da je predstavnica Srbije bila bolja i po prikazanom bliža polufinalu.

Ocene su međutim donele neobičnu situaciju, pa je Šardina iz perspektive uzbekistanskog sudije Ališera Pavlova slavila 29:27, a po oceni Nemice Suzan Kopke 30:26.

Prevagu u korist Jang međutim su donela preostala tri arbitra. Slovak Radoslav Simon, Iranac Babak Bordbar Sabet i Argentinac Fernando Roberto Serbide su bokserkama podelili bodove (28:28), te su morali da se opredele za bolju, a glas svakog od troje sudija otišao je u korist Kineskinje koja je u konačnom zbiru tako slavila 3:2.

"Imali smo meč u kojem je naša Sara Ćirković zaista po svim sudijama, i po snimku, nezasluženo izgubila. Danas imamo ubedljiv meč Natalije Šadrine u kojem je protivnica dobila i javnu opomenu zbog opstruisanja borbe... Natalija je kod sudija pobedila i prvu i treću rundu, u drugoj je podeljena odluka. Ne mogu da shvatim da je na kraju meč otišao u korist Kineskinje, ali sve je moguće", rekao je trener Natalije Šardine i osvrnuo se na reakciju posle meča:

"Iz znaka protesta sam aplaudirao sudijama, mimo toga ne mogu ništa da uradim".

Srpska bokserka je ostala iznenađena raspletom.

"Bila sam bolja, na momente je bila borba i očigledno da su tu sudije prelomile u njenu korist. To je što je. Druga i treća runda su odlučivale. Prva runda je bila izjednačena. Šta da kažem, još mi je vruća glava"


tagovi

boksNatalija Šadrina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara