Uroš Kovačević (©FIVB)
Uroš Kovačević (©FIVB)

Poznato svih 16 učesnika nokaut faze SP, Srbija u osmini finala protiv Argentine tek u utorak

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.08.22. | 22:41

Naš tim će prvu eliminacionu utakmicu igrati u Gljivicama

Odbojkaši će u osmini finala Svetskog prvenstva igrati sa Argentinom. Ta utakmica je na programu tek narednog utorka, tako da će Orlovi imati i više nego dovoljno vremena da se spreme za Gaučose. Igraće se u Gljivicama, pa neće morati da menjaju zemlju i putuju u Ljubljanu, već će samo promeniti grad (30 km udaljen).

U četvrtfinalu izabranici Igora Kolakovića će ići na pobednika duela Brazil - Iran. Može se reći da su odbojkaši dobro prošli s obzirom na to da su do polufinala izbegli najveće favorite Francusku, Poljsku, Ameriku i Italiju. Karioke jesu jedan od timova za koji se pričalo da može do završnice, ali nisu jaki kao što su nekada bili. Već sa Iranom ni njima neće uopšte biti lako.

Izabrane vesti

Podsetimo, u osminu finala su prošle sve ekipe koje su zauzele prvo i drugo mesto u grupi, kao i četiri trećeplasirane. Po novom sistemu timovi su onda bili rangirani od prvog do 16. mesta po učinku koji je ostvaren u uvodnom delu. Prva i druga pozicija su bile rezervisane za domaće selekcije Poljske i Slovenije.

Srbija je ostvarila maksimalan skor u grupi - devet bodova, tri pobede, nijedan izgubljen set. Isto je pošlo za rukom i Italijanima, ali su oni bili za nijansu uspešniji pa su zauzeli treće mesto. Simone Đaneli i drugari su večeras bili ubedljivi protiv Kine, pa su tako zakazali duel sa Kubom, a Srbiju poslali na Argentinu.

Poljska će u osmini finala na Tunis - igraće 4. septembra u Gljivicama. A onda će u četvrtfinalu na pobednika duela SAD - Turska, što bi značilo da već u toj fazi može da dođe do velikog derbija SAD - Poljska. Jedan od dva favorita će biti eliminisan pre borbe za medalje. U polufinalu će posle na Srbiju, Brazil, Iran ili Argentinu. To je deo kostura koji će igrati u Poljskoj sve do samog kraja.

Slovenija će u Ljubljani 3. septembra na megdan Nemačkoj. Ta dva tima su već igrala u grupi - što čini ovaj sistem potpuno čudnim. Posle toga će se uspešniji sastati sa boljim iz okršaja Holandija - Ukrajina.

Italija će u osmini finala protiv Kube, a Francuska protiv Japana. U četvrtfinalu bi mogao da se desi derbi Italija - Francuska, što znači da će još jedan favorit ispasti pre planiranog.

Definitivno, nikad čudniji rasplet.

RANG LISTA PRED OSMINU FINALA

1. Poljska

2. Slovenija

3. Italija

4. Srbija

5. Brazil

6. Francuska

7. Holandija

8. SAD

9. Turska

10. Ukrajina

11. Japan

12. Iran

13. Argentina

14. Kuba

15. Nemačka

16. Tunis




tagovi

Svetsko prvenstvo u odbojcisvetsko prvenstvo za odbojkaše 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara