Dušan Mandić (©Ferencvarosi)
Dušan Mandić (©Ferencvarosi)

Poznati svi učesnici završnog turnira: Mandić ide po novi trofej Lige šampiona!

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.05.24. | 22:25

Ferencvaroš i Olimpijakos se pridružili Novom Beogradu i Pro Reku

Kolo pre kraja druge faze Lige šampiona sve je rešeno, poznati su učesnici završnice. Za pehar će se pored Novog Beograda i trostrukog uzastopnog evropskog prvaka – Pro Reka, boriti Ferencvaroš i Olimpijakos.

Kad srpska levica radi, nema zime za mađarskog giganta! Dušan Mandić je utabao put Ferencvarošu, torpedovao je Brešu u Budimpešti (9:8) i napašće novi trofej Lige šampiona. Najdragoceniji pehar dvostruki olimpijski šampion osvajao je sa Partizanom i Pro Rekom, a na Malti će biti u prilici da Fradi pogura drugi put na krov Evrope.

Izabrane vesti

Što je bilo do Ferencvaroša, on je svoje odradio. Čitave sezone igrao je na vrhunskom nivou, pretrpeo tek jedan poraz u svim takmičenima – u prošlom kolu Lige šampiona u Pireju – i pred meč petog kola elitnog takmičenja bio je miran, jer Olimpijakos je pobedom nad Barselonetom posle izvođenja peteraca (19:18) stavio tačku na to ko ide na finalni turnir. Ali, kalkulacija kod Mađara nije bilo.

Dušan Mandić bio im je najjači adut, tri puta tresao je mrežu gola koji je branio Petar Tešanović. Jednom u drugom kvartalu i još dva puta u trećem. Mogli su svi u Ferencvarošu da se oslone na njegovu levicu, radila je veći deo meča kao švajcarski sat. Ipak, u poslednjim minutima najprecizniji su bili mađarski reprezentativci. Gergo Fekete i bek Adam Nađ su matirali Brešu u Budimpešti.

Barseloneta je mogla da zakomplikuje situaciju u grupi B, neophodno joj je za tako nešto bila pobeda protiv Olimpijakosa, međutim, iako je u nekoliko navrata imala dva gola prednosti – nije uspela. Konstantinos Genidunijas je bio izuzetno raspoložen, dao je pet goova iz šest pokušaja i doveo je katalonski klub na ivicu poraza. Alehandro Bustos uspeo je da uvede meč u peterce, no tamo se domaćin nije proslavio.

Dimitrios Dimu je prvi promašio, otvorilo se Barseloneti, ali je ruka zadrhtala Marku Larumbeu. Kasnije i Bernatu Sanauhi. Poslednje kolo biće revijalno za sve klubove, kao i sutrašnje utakmice u grupi A, pošto su Pro Reko i Novi Beograd još u prethodnoj rundi osigurali mesta u avionu za Maltu.

LIGA ŠAMPIONA – 5. KOLO:

Subota

GRUPA A

18.00: Pro Reko – Jadran Split

19.45: Novi Beograd – Marselj

Petak

GRUPA B

Barseloneta – Olimpijakos 13:13, petercima 5:6

Ferencvaroš – Breša 9:8



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK FerencvarošVK OlimpijakosVK BarselonetaVK BrešaDušan Mandić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara