(© Star sport)
(© Star sport)

Poznat tim za Pariz: Atanasijević i Podraščanin predvode Srbiju na OI

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.07.24. | 11:07

Kolaković izabrao tim za Olimpijske igre

Nije previše razmišljao selektor Srbije Igor Kolaković o sastavu za Olimpijske igre i odlučio se da na put Pariza krene sa proverenim snagama, predvođenim Aleksandrom Atanasijevićem, Markom Podrščaninom i Urošem Kovačevićem.

Iako strateg nacionalnog ima mogućnost da do konačnog polaska u prestonicu Francuske napravi čak četiri promene, deluje da tu mogućnost neće iskoristiti ovog puta. Kako su pojedini odbojkaši tokom prethodnih nedelja i meseci najavili da će ovo da bude njihovo poslednje leto u dresu reprezentacije, čak se i pre zvanične objave moglo naslutiti raspodela igrača po pozicijama.

Izabrane vesti

Pored već pomenutog terceta, Kolaković računa na tehničare Vuka Todorovića i Nikolu Jovovića, korektora Dražena Luburića, libera Milorada Kapura, srednje blokere Petra Krsmanovića i Aleksandra Nedeljkovića i primače servisa Marka Ivovića, Mirana Kujundžića i Pavla Perić. Potencijalna zamena u slučaju medicinskih razloga trebalo bi da bude Nemanja Mašulović.

Prema očekivanju, „poslednji“ filter nije prošao mladi Matija Milanović koji se u poslednjem trenutku i pojavio na pripremama umesto povređenog Alekse Bataka. S druge strane, izvesno je i da budućnost pripada talentovanom tandemu – Veljko Mašulović i Vukašin Ristić koji bi mogao da dobije pravu šansu već narednog leta.

Nekadašnji olimpijski šampion će u međuvremenu u očekivanom sastavu imati poslednji ples na kraju jedne odbojkaške ere. Želja je da to bude oproštaj za pamćenje, a prvi izazov biće mečevi u A grupi protiv Francuske (28. jul, 17.00), Slovenije (30. jul, 17.00) i Kanade (3. avgust, 21.00).

U B grupi će igrati Poljska, Egipat, Brazil i Italija, a u C grupi Japan, Nemačka, Argentina i SAD. Plasman u četvrtfinale izboriće po dve prvoplasirane reprezentacije iz tri grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane selekcije.

TIM SRBIJE ZA OI

Tehničari: Vuk Todorović, Nikola Jovović;

Korektori: Aleksandar Atanasijević, Dražen Luburić;

Libero: Milorad Kapur;

Blokeri: Marko Podraščanin, Petar Krsmanović, Aleksandar Nedeljković;

Primači: Uroš Kovačević, Marko Ivović, Miran Kujundžić, Pavle Perić;

Rezervni igrač: Nemanja Mašulović.

Piše: Uroš SELENIĆ


tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeIgor KolakovićMarko PodraščaninAleksandar Atanasijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara