Povratnica u crveno-beli tabor: Nova dupla kruna? Nemam ništa protiv!

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.10.24. | 09:40

Ana Lazarević bila je jedna od junakinja večitog derbija

Ana Lazarević je godinu dana bila odsutna iz srpske odbojke! Inostrani zov privoleo je bivšu reprezentativku da se još jednom okuša van granica otadžbine. Provela je u rumunskom Voluntariju dovoljno dugačak period da se mnoge stvari promene. Povratkom u Crvenu zvezdu, a i epilogom večitog derbija, dobila je samo potvrdu da je nešto ostalo isto - odnos snaga između crveno i crno-belih.

Novi debi u drugom mandatu i nije mogao bolje da počne. Malobrojna publika u kultnom košarkaškom hramu "Aleksandar Nikolić" prisustvovala je čak osmom trijumfu u nizu kluba sa Marakane u mečevima protiv čuvenog protivnika (3:0), računajući i zvanična prijateljska nadmetanja. Jedna od najzaslužnijih za nastavak serije upravo je i bila Lazarevićeva (deset poena). Kako u napadu i sa servis linije, tako i na prijemu. Upitana da prokomentariše šta je bilo presudno na putu do pobede, nasmejala se i dala odgovor krojen za verne pristalice.

Izabrane vesti

"Crvena zvezda kao ime i klub", jasnog stava bila je Lazarevićeva u razgovoru za Mozzart Sport.

Kao prevagu izdvojila je dva detalja...

"Imale smo veću želju, ali i kvalitet. Osim što smo pobedom otvorile sezonu u Superligu, drago nam je i da nismo poklekle kada smo u pojedinim trenucima pravile neočekivane greške. Zvuči kao kliše, ali prvi mačići se u vodu bacaju. Važno je da smo završile utakmicu onako kako smo i želele. Vreme je da idemo dalje, pa se već okrećemo narednim kolima".

Okršaj beogradskih sportskih društava obeležila je daleko konkretnija i konstantnija partija Crvene zvezde. Ako se izuzmu uvodni i treći set (25:15), jedina dilema je možda postojala u drugoj polovini druge deonice kada je Parni valjak i uhvatio priključak - 17:17.

"Rezultat nije mogao da izmakne. Možda smo samo u tom drugom delu publici dale malo zanimljiviju odbojku. Međutim, ovakvi mečevi služe za dobar trening i lekciju. Imajući i sve okolnosti u vidu, zadovoljne smo igre".

Prethodni boravak u omiljenom dresu pamti i po osvajanju duple krune. Nada se i da će vraćanje "na mesto zločina" biti podjednako uspešno.

"Srećna sam što sam ponovo u Crvenoj zvezdi, kao i uopšteno u Srbiji sa porodicom. Ne bih imala ništa protiv da rezultat bude kao u prvom mandatu. Ukoliko se bude radilo kako treba, sigurno neće ni izostati ostvarivanje svih planova. Iako je sezona duga, to i jesu ciljevi i želje".

Mala razlika je i da joj je sada dodeljena specifična uloga - mentorke daleko mlađim saigračicama.

"Kada već moram da kažem, jedina sam preko 30 godina. Ništa novo i teško, pogotovu ako su deca predivna. Slušaju one mene, ali i ja njih. Zajedno i možemo da napravimo odličan rezultat", zaključila je Lazarevićeva.

U međuvremenu se u priču uključio i trener Milan Gršić, koji je u kratkoj analizi apostrofirao da je večiti derbi već arhiviran.

"Nismo previše razmišljali o nizu pobeda nad Partizanom. Bitno je da je prikazana kvalitetna partija. Ekipa je bila poprilično stabilna i uporna tokom čitave utakmice. Gotovo da se pobednik meča nije ni dovodio u pitanje. Trijumf ne sme na bilo koji način da nas opusti. Nastavak rada uveliko sledi, zatim i naredni izazovi", dodao je Gršić za Mozzart Sport, izražavajući nadu da će i sitni kadrovski problemi, kao što su bolesti i povrede, uskoro biti sanirani.

Piše: Uroš Selenić


tagovi

ŽOK Crvena zvezdaAna ŽivojinovićSuperliga Srbije u odbojciŽOK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara