Aleksandar Blagojević u napadu (MN Press)
Aleksandar Blagojević u napadu (MN Press)

Povratak Blagojevića u Radnički: Iskusni korektor posle 11 godina ponovo u Kragujevcu

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.04.22. | 14:24

Već se sklapaju kockice za narednu sezonu

Nekadašnji korektor Vojvodine, Crvene zvezde, Novog Pazara, Radničkog i nekoliko stranih klubova naredne sezone ponovo će zaigrati u Kragujevcu. U pitanju je Aleksandar Blagojević koji se posle 11 godina vratio u matični klub.

Izabrane vesti

"Izuzetno sam zadovoljan povratkom u klub u kome sam ponikao i započeo profesionalnu karijeru", rekao je Aleksandar za zvaničan sajt Radničkog. "Neke stvari su se iz korena promenile i Kragujevac treba da bude ponosan na ovako organizovan klub, koji će se, siguran sam, u najskorijoj budućnosti uključiti u borbu za trofeje. To je činjenica koja me potakla da se vratim, da pomognem ekipi svojim iskustvom stečenim u drugim klubovima i zemljama. Svestan sam da imam obavezu da budem primer mladim igračima, kako na terenu tako i van njega".

Radnički je ovu sezonu završio u četvrtfinalu plej-ofa u kome je eliminisan od strane subotičkog Spartaka. Na kraju ligaškog dela je zauzimao četvrto mesto, pa će imati priliku da se predstavi i u Evropi. Žele da naprave lepu priču i naredne sezone pa su se već bacili na sklapanje kockica.

Odlučili su i da produže saradnju sa srednjim blokerom Vukom Milutinovićem, koji poslednje tri godine nosi dres Radničkog. Na istoj poziciji angažovali su i mladog Veljko Bohareva (21), produkt čuvene odbojkaške škole iz Velikog Gradišta, koji je karijeru započeo u rodnom gradu, a poslednje dve sezone je proveo u Sloveniji.

"Ambicije kluba su da se svake godine penjemo za stepenik više i mislim da je Radnički napravio jednu lepu priču da narednu sezonu započnemo u dobrom sastavu kako bi parirali Vojvodini, Spartaku i ostalim ekipama iz vrha i kako bi se uključili u borbu za neki od trofeja. Radnički je napravio ne samo ime, nego i sistem za primer drugim klubovima, brzo smo se dogovorili oko nastavka saradnje i očekujem da kad kompletiramo sastav ostvarimo neki od zacrtanih ciljeva", rekao je Milutinović.


tagovi

Aleksandar BlagojevićOK Radnički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara