(©Reuters)
(©Reuters)

Potop Crne Gore na Olimpijskim igrama! Dejan Udovičić odveo Ameriku u četvrtfinale

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.08.24. | 18:14

Ajkule pretrpele četvrti poraz u grupi i ispale...

Tri puta zaredom je Crna Gora igrala polufinale Olimpijskih igara i bila četvrta, spadala je u red vaterpolo sila, ali taj status polako gubi. Godinama unazad nema zapažene rezultate, nalazi se u većoj krizi od Srbije. U Parizu je doživela – potop.

Neće se crnogorski vaterpolisti naći u borbi za medalje, neće ih biti u nokaut fazi. Ispali su već u – grupi! Četiri utakmice i četiri poraza, dva posle peteraca, no to će samo fanatici pamtiti. Ostaće zapisano da je kolo pre kraja eliminisana, a presudu je potpisao Dejan Udovičić. Preko Crne Gore je odveo Ameriku u četvrtfinale – 12:7.

Izabrane vesti

To bi bilo to od Crne Gore u Parizu, preostalo joj je samo da u poslednjem kolu igra za čast i Grad svetlosti ne napusti bez ijedne pobede. Igraće protiv autsajdera Rumunije i veliko je pitanje koliko će uopšte obe ekipe imati motiva. Propustio je tim Vladimira Gojkovića prilike protiv Grčke i Italije, imao je šansu da na peterce dođe u daleko bolju poziciju. U duelu sa Amerikom nema za čime da žali.

Dominantna je bila ekipa Dejana Udovičića, odigrala je najbolji meč na turniru u krucijalnom trenutku. Briljirao je Hanes Daube, vrsni strelac koji je proteklu sezonu proveo u dubrovačkom Jugu. Pet puta se upisao među strelce, imao je najveći uticaj na krajnji ishod, uz sidraša Bena Haloka i Maksa Irvinga.

Nisu mogli crnogorski bekovi i generalno igrači koji su bili zaduženi da čuvaju centre da se izbore sa zvezdom Pro Reka. Dao je dva gola Ben Halok, iznudio pet isključenja i opreretio čuvare. Nadovezao se Maks Irving sa pogocima i asistencijama, najzad se predstavio u pravom svetlu i podsetio na neka ranija izdanja u reprezentaciji, ali i u kapici Breše.

Amerika je napravila razliku i bez većih poteškoća prednost iz prve četvrtine održavala do kraja, čak je uspela i da je uveća i ubedljivo slavi. Među najzaslužnijima bio je i Adrijan Vajnberg, američki čuvar mreže upisao je 13 odbrana. Jedino je mladi Marko Mršić, momak iz ’klase 2003’ imao ideju kako da mu proturi lopti iza leđa. Učinio je to u dva navrata. Bogdan Đurđić postigao je tri gola, međutim, imao je i šest promašaja.

OLIMPIJSKI TURNIR ZA VATERPOLISTE – 4. KOLO:

Subota

GRUPA A

Hrvatska – Grčka 14:13

Crna Gora – Amerika 7:12

21.05: (1.02) Italija (18.0) Rumunija (15.0)

GRUPA B

Španija – Japan 23:8

Australija – Mađarska 9:8

19.30: (1.80) Srbija (7.00) Francuska (2.60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Vladimir GojkovićDejan UdovičićVaterpolo reprezentacija Sjedinjenih Američkih Državavaterpolo reprezentacija Crne GorePariz 2024Olimpijske igre 2024Olimpijske igreHanes DaubeMaks IrvingBen HalokMarko MršićBogdan Đurđić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara