(© OK Radnički)
(© OK Radnički)

Potera za evropskom vizom: Đavoli bi preko Soluna do Kupa izazivača

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.09.24. | 14:17

Kragujevčani učestvuju na Balkanskom prvenstvu

Odbojkaši Radničkog iz Kragujevca se nisu prijavili za učešće u Kupu izazivača, iako su na osnovu plasmana u Superligi stekli mogućnost da igraju na međunarodnoj sceni, ali će imati priliku i da preko Balkanskog kupa overe vizu za Evropu.

Bivši šampion države će biti jedan od šest klubova koji će nastupiti na turniru koji se održava od četvrtka do nedelje u Solunu. Pored momaka iz srca Šumadije, poziv su prihvatili rumunska Steaua i turski Arkas, koji će ujedno i biti smešteni u B grupu sa srpskim predstavnikom. S druge strane, u A grupi su grčki Pegazus Polihnis, kao organizator takmičenja, bugarska Stara Zagora i Peć iz tzv. Kosova.

Izabrane vesti

Prema propozicijama, plasman u finale izboriće prvoplasirane ekipe iz obe grupe, dok će ostale razigravati za plasman od trećeg do šestog mesta. Međutim, samo će šampionu Balkana pripasti čast da bude deo Kupa izazivača. Poznato je i da će pobednik u premijernom kolu igrati protiv finskog Aka voleja. Prvi meč je na programu 9, a revanš sedam dana kasnije, 16. oktobra.

Radnički je u međuvremenu napravio i dobru uvertiru. Tokom proteklog vikenda organizovao je i Memorijalni turnir u čast Dejana Brđovića i Aleksandra Gigovića. Puleni trenera Alekse Brđovića pokazali su da se trenutno nalaze u optimalnoj formi. Naime, popularni Đavoli odigrali su na domaćem terenu dve utakmice, protiv leskovačke Dubočice i novosadske Vojvodine, zabeleživši dva trijumfa. Na taj način su i osvojili prijateljsko nadmetanje. Prethodno su se pojavili i u Topoli. Prikazali su solidne partije, ostvarivši pobedu i poraz. Na kraju su se zadovoljili drugom pozicijom, pošto u finalu nisu pronašli rešenje za odbojkaše Karađorđa.

Koliko mogu u Solunu, teško je pretpostaviti i istovremeno ne napraviti pogrešnu procenu između želja i realnih mogućnosti... Niko ne može da ospori da gaje najviše ambicije, ali deluje i da bi eventualna karta za završnu borbu mogla da se podvede kao izuzetan uspeh.



tagovi

OK RadničkiBalkansko prvenstvokup izazivačaKragujevacAleksa Brđović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara