Ivan Zajcev (© Reuters)
Ivan Zajcev (© Reuters)

Poslednji krug u Monci: Popularni Car spreman za specijalni zadatak

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.09.24. | 12:34

Ivan Zajcev privremeno menja Osmanija Huantorenu

Napomenuo je Italijan Ivan Zajcev da planira da odigra još jednu klupsku sezonu pre nego što se u potpunosti posveti odbojci na pesku. Želja mu se i ostvarila, definisao je saradnju sa Moncom. Čeka se samo zvanična potvrda, čime i oproštajna turneja može da počne.

Sada već uveliko bivši reprezentativac, koji je u dresu Azura nanizao devet medalja, u redove ambiciozne ekipe stiže kao zamena za Osmanija Huantorenu. Naturalizovani Kubanac, koji je, takođe, bio član nacionalnog tima sa Apenina, trenutno se nalazi u procesu rehabilitacije nakon operacije ramena. Kako evidentno neće biti spreman za početak elitnog ranga, upravo je 35-godišnji korektor iskočio kao idealna zamena.

Izabrane vesti

Na konačan izbor umnogome je uticala aktuelna situacija na tržištu, ali i vizije stručnog štaba. Strategu Masimu Ečeliju bio je neophodan domaći igrač zbog ograničenog broja stranca. Svemu je dodatno doprineo i izostanak povređenog Italijana Leandra Moske, pa je postojala nedoumica da li će Amerikanca Tejlora Ejverila moći da koristi na poziciji srednjeg blokera. Tako je i sklopljena saradnja na obostrano zadovoljstvo.

Prethodno je popularni Car, koji je nastupao u Lubeu, Kuzbasu, Modeni, Peruđi, Al Arabiju, Dinamu (Moskva), Romi, Latini i Peruđi, najavio da je vreme da polako završava karijeru. Posvetio se već u međuvremenu i novim planovima - odbojci na pesku. Koliko mu ne manjka uspeha u drugačijem formatu omiljenog sporta, pokazao je i šampionskom titulom u paru sa Danijeleom Lupom. Imajući u vidu da se po drugi put našao na najvišem stepeniku pobedničkog podijuma, premijernu je osvojio 2008, prirodno je da gaji ambicije da se plasira na Olimpijske igre u Los Anđeles 2028. godine.

"Posvećenost tokom leta je nagrađena. Nije mi bilo lako da se vratim radu na pesku, ali sam i dalje veoma voljan da treniram. Zadovoljan sam napretkom koji sam ostvario. Pesak vidim kao veliki san i planove za budućnost", istakao je Zajcev.

Inače, Italijani su do prvog i jedinog odličja u odbojci na pesku stigli na Igrama u Rio de Žaneiru 2016. Zanimljivo je da se baš već pomenuti Lupo okitio srebrom, zahvaljujući sjajnim partijama sa sunarodnikom Paolom Nikolajem.


tagovi

Ivan ZajcevOK MoncaHuantorenaMuška odbojkaška reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara