Aleksandar Atanasijević (©MN Press)
Aleksandar Atanasijević (©MN Press)

Posle Vagnera slika će biti jasnija: Odbojkaši u Krakovu protiv Argentine, Irana i Poljske

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.08.22. | 10:35

Reprezentacija Srbije će imati tri ozbiljne provere, prvu večeras sa Gaučosima od 17 časova i 30 minuta

Koliko odbojkaši Srbije u ovom trenutku mogu - biće mnogo jasnije kada bude završen Vagnerov memorijal u Krakovu. Danas, sutra i prekosutra reprezentacija Srbije će imati tri ozbiljne provere, koje će biti od velike pomoći da što spremnije dočeka start Svetskog prvenstva.

Prvi test je na programu večeras od 17 časova i 30 minuta protiv Argentine, drugi rival je u petak selekcija Irana, a u subotu će Orlovi igrati sa svetskim šampionima Poljacima, koje sa klupe predvodi Nikola Grbić.

Izabrane vesti

Izabranici Igora Kolakovića su prvi deo priprema odradili u Beogradu, posle čega su sa jakim treninzima nastavili na Kopaoniku. Po povratku su imali dva prijateljska meča sa Bugarima, a sad ih prava poslastica čeka u Poljskoj.

Srbija i Argentina su imale već priliku da se sastanu ovog leta. Bilo je to 10. juna u Ligi nacija, kada je naša selekcija odnela pobedu posle pet odigranih setova. Sjajno su tada naši odbojkaši odigrali u uvodna dva perioda, a onda i odlučujućem taj-brejku (15:6). Bio je to zanmljiv duel dve ekipe koje kasnije nisu uspele da pronađu mesto na završnom turniru. Gaučosi su ostali odmah ispod crte, na devetoj poziciji, dok su Atanasijević i drugari zauzeli 11. mesto. I jedni i drugi imali su isti skor od pet pobeda i sedam poraza.

I drugi rival je dobro poznat kako reprezentativcima, tako i selektoru Kolakoviću, koji je nekada vodio tu selekcju. Reč je o Iranu, sa kojim će igrati u petak od 17.30. Orlovi su imali pred Ligu nacija dva pripremna duela sa Irancima, a onda su se 9. jula sastali i na zvančnom meču, kada su protivnici odneli pobedu maksimalnim rezultatom.

Treća provera, a ujedno i najjača biće utakmica sa Poljskom. Okršaj sa bivšim selektorom Nikolom Grbićem i sa selekcijom koja će na predstojećem SP braniti titulu. Ove godine se putevi Srbije i Poljske nisu ukrštali, tako da će ovo biti premijerni obračun... Sigurno da interesantna borba neće izostati.

Posle turnira u Krakovu reprezentacija se vraća u Beograd na završni deo priprema. Polazak za Katovice je planiran 24. avgusta, a prva utakmica Srbije na Svetskom prvenstvu zakazana je za 27. avgust protiv Ukrajine.

VAGNEROV MEMORIJAL

18. avgust

17.30: Srbija - Argentina

19. avgust

17.30: Srbija - Iran

20. avgust

19.00: Poljska - Srbija


tagovi

Igor KolakovićMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeKlupsko svetsko prvenstvo u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara