(©TAS)
(©TAS)

Posle boksa, Beograd će biti domaćin Evropskog prvenstva u tekvondu

Vreme čitanja: 1min | uto. 23.04.24. | 15:10

Takmičenje će se održati od 9. do 12. maja u Hali 1 Beogradskog sajma

Evropsko seniorsko prvenstvo u tekvondu po prvi put u Srbiji biće održano od 9. do 12. maja 2024. godine, u Hali 1 Beogradskog sajma. Ovako značajno takmičenje u tekvondu prvi put se održava u našoj zemlji. Na prvenstvu će se takmičiti tekvondisti i paratekvondisti, a očekuje se učešće više stotina najboljih sportista iz cele Evrope, imajući u vidu da je ovo poslednje odmeravanje snaga pred Olimpijske igre u Parizu.

Napredak tekvonda u Srbiji je izuzetno inspirativan, a činjenica da smo po prvi put domaćini Evropskog seniorskog prvenstva samo potvrđuje našu posvećenost razvoju ovog sporta. Izuzetno smo ponosni što imamo priliku da ugostimo najbolje takmičare Evrope. Uveren sam da će ovaj šampionat biti daleko više od sportskog spektakla, već i ključni momenat za dodatnu promociju tekvonda, ali i za promociju Srbije kao zemlje sporta.", izjavio je generalni sekretar Tekvondo asocijacije Srbije Miroslav Krklješ i dodao da je predstojeće takmičenje prilika da pokažemo svetu gostoprimstvo, organizacionu moć i strast prema najtrofejnijem olimpijskom sportu u našoj zemlji.

Izabrane vesti

Finalna takmičenja u različitim kategorijama biće organizovana tokom sva četiri dana šampionata i njih će putem EBU (European Broadcasting Union) mreže uživo prenositi nacionalne televizije iz više od 30 evropskih zemalja.

Šampionat je ključna platforma za razvoj mladih talenata koji će jednog dana, poput Milice Mandić ili Tijane Bogdanović, biti nosioci sportskih uspeha na najvišem nivou.


tagovi

tekvondoborilački sportoviParatekvondo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara