Poraz odbojkašica od Dominikanki u Poljskoj

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.07.24. | 19:21

Nije pomoglo ni 35 poena Tijane Bošković

Nakon pobede nad Francuskom, odbojakšice Srbije su na turniru u Poljskoj upisale i prvi poraz. Posle velike borbe i dva sata igre, Dominikanska Republika je savladala svetske šampionke 3:2 (25:21, 11:25, 27:25, 25:23 i 16:14).

Dominikanke ne leže Srpkinjama s obzirom da su ih dva puta savladale u Ligi nacija u poslednje dve godine. Čak i kada su naše bile u najjačem sastavu prošle godine.

Izabrane vesti

U prvom setu se vodila izjednačena borba, da bi ekipa sa Kariba napravila prevagu boljom igrom u napadu i bloku. U drugom su se Srpkinje razgoropadile i serijom od 10 poena na servis Tijane Bošković stekle nedostižnu prednost koju je Jovana Stevanović napadom za 25:11 pretvorila u izjednačenje u setovima.

Dominikanke su bolje otvorile treću deonicu, ali je Srbija stigla do 20:20, kasnije spasila set loptu, preokrenula i povela u setovima. Kada je delovalo da su devojke sa Kariba na ivici poraza, proradio im je servis, pogađale su Arijana Rodrigez i Brajlin Martinez za set loptu na kojoj je Srbija napravila grešku i otišlo se u taj-brejk.

Opet je Dominikanska Republika bolje počela i povela 8:5, ali je Srbija vezala pet uzastopnih poena. Rolerkoster se nastavio novim preokretom za 13:11. Srbija je izjednačila na 13:13, spasila prvu meč loptu, ali ne i drugu.

Tijana Bošković je bila najefikasnija u Srbiji sa 25 osvojenih poena, Aleksandra Uzelac je dodala 16, a Maja Aleksić 12. Na drugoj strani je Denis Tapija osvojila 18, Paola Isabel 15.

Poslednji meč na turniru u Poljskoj, Srbija igra sutra protiv domaće selekcije posle čega sledi povratak u Beograd, a 23. jula i odlazak na Olimpijske igre u Parizu.


tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara