Sara Lozo (© Star sport)
Sara Lozo (© Star sport)

Popravni uspeo: Srpkinje protiv Bugarske do tri boda, iako su dvaput morale da dobiju na razliku

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.06.22. | 13:46

Pozitivno iznenađenje učinak Sare Lozo

Protiv Belgije preokret na mišiće, protiv Tajlanda razočaranje, a protiv Bugarske pobeda. Iako je bilo problema i u okršaju sa komšijskom selekcijom, Srbija je zabeležila drugi trijumf u Ligi nacija i popravila šanse da se plasira na završni turnir. Izabranice Danijelea Santarelija slavile su 3:0, mada konačan rezultat ne ilustruje precizno koliko su se naše namučile u Ankari.

Naše devojke su morale dva seta da dobiju na razliku, jedino u drugoj deonici izgledale uverljivo, te prvi put na turniru slavile maksimalnim rezultatom (26:24, 25:15, 26:24). Ti detalji verno pokazuju koliko podmaćena ekipa još nije uhvatila ritam, iako je bilo očigledno da je kvalitetnija od protivničke. Makar je položen popravni ispit posle onog pada u sudaru sa Tajlanđankama.

Izabrane vesti

Najbolja u našem sastavu bila Ana Bjelica. Gospodarila je terenom, preuzimala odgovornost u kritičnim trenucima i meč okončala sa 17 poena. Izvanredna je bila i Sara Lozo, pravo osveženje u odnosu na početna dva kola, jer je dodala 15 poena i to je bilo dovoljno da se slomi otpor upornih Bugarki, iako su se nekoliko puta vraćele iz minusa, pretile, ali nisu imale dovoljno resursa sa naprave iznenađenje.

U timu koji je u prva dva kola poražen od Tajlanda i savladao Holandiju, bolje od ostalih bile su po devet poena Gergana Dimitrova i Silvana Čauševa, obe su ostvarile po devet poena.

Subota je dana pauze, a premijerni turnir u Ankari Srpkinje završavaju u nedelju od 12 časova sa Holandijom.




tagovi

Sara LozoAna Bjelicadanijele santareliLiga nacija za odbojkašiceženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara