(©Reuters)
(©Reuters)

Ponuđen ko počašćen: Italija se nudila, Crna Gora odbila poklone – odlučili peterci

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.08.24. | 18:11

Ajkule drugi put poražene posle penal-serije

Kada je džabe i sirće je slatko, ali sve poklone koje su Italijani nudili – a bilo ih je i-ha-haj – odbili su Crnogorci. Ponuđen ko počešćen, pravili su se kao da ih nema, kao da im ništa nije servirano na sto. Ni dva napada u završnici za pobedu, ni dva promašaja u penal-seriji. Drugi put uzastopce su na Olimpijskim igrama u Parizu izgubili posle ruleta – 8:8, petercima 3:1.

Odmakao je vaterpolo turnir na Olimpijskim igrama i posle polovine grupne faze samo tri reprezentacije nisu pretrpele poraz: Španija, Grčka i – Italija. Provukli su se Heleni protiv crnogorskih Ajkula, nisu pali na peterce, a recept je prepisao i tim Alesandra Kampanje, pa će upravo te dve selekcije, uz potencijalno Hrvatsku, odlučivati o poretku na vrhu.

Izabrane vesti

Mirni su Italijani po pitanju proslaska u nokaut fazu, mada u penal-seriji, a i tokom većeg dela meča, nisu bili. Znala je da im zadrhti ruka. Nikolas Prešuti i Edoardo di Soma su pogodili Dejana Lazovića. Jedanput glavom, a zatim i telom odbranio je golman crnogorske reprezentacije, međutim, šuteri su zakazali.

Ruka je zadrhtala prvo Marku Mršiću, potom i Bogdanu Đurđiću, a za kraj i – Vladu Popadiću. U osnovnom delu meča dao je tri gola, pravio je probleme Marku del Lungu i Đanmarku Nikoziji, ali se u raspucavanju nije proslavio. Frančesko Kondemi nije želeo da nagradi Ajkule produžetkom meča, zanjihao je mrežu u petoj seriji i naneo ekipi Vladimira Gojkovića treći poraz.

Dva puta je Crna Gora bila blizu, ali za pobedu u Parizu još ne zna. Izgubila je sva tri meča i oni sa Amerikom i Rumunijom biće presudni za prolazak u četvrtfinale. Makar nije na nuli, sakupila je dva boda.

Italijane može da raduje što Frančesko di Fulvio, najbolji igrač, nije mislima ko zna gde zbog klupske situacije. Ponovo je bio među najboljima, ako se gleda isključivo golgeterski učinak – zaveslaj ispred svih. Dao je tri gola, imao i dve asistencije i iznuđena isključenja, te ukradenu loptu i dobijen sprint. Gonsalo Ečenike i Andrea Fondeli doprineli su trijumfu sa dva gola, a važnu ulogu imao je rezervni čuvar mreže Đanmarko Nikosija. Dobio je šansu umesto indisponiranom Marka de Lunga, začarao mrežu u seriji, a imao je i osam intervencija u osnovnom delu utakmice.

OLIMPIJSKI TURNIR ZA VATERPOLISTE – 3. KOLO:

Četvrtak

GRUPA A

Grčka – Amerika 13:11

Italija – Crna Gora 8:8, petercima 3:1

19.30: (16.0) Rumunija (19.0) Hrvatska (1.01)

GRUPA B

Srbija  Španija 11:15

Francuska – Australija 8:9

21.05: (1.10) Mađarska (13.0) Japan (9.00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Olimpijske igreOlimpijske igre 2024Pariz 2024vaterpolo reprezentacija Crne GoreVaterpolo reprezentacija ItalijeVladimir GojkovićAlesandro Kampanja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara