Roko Sikirić i Ivan Knežević (© CEV)
Roko Sikirić i Ivan Knežević (© CEV)

Poljacima sada smetaju i predstavnici odbojkaških "velesila" u Bordu

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.08.24. | 16:37

Čak i posle promena u CEV - u prisutno je nezadovoljstvo u zemlji evropskih šampiona

Priželjkivali su Poljaci promene u vrhu Evropske odbojkaške konfederacije. Tokom nedavnog izbora Hrvata Roka Sikirića za predsednika krovne organizacije, odnosno Srbina Ivana Kneževića za prvog potpredsednika, ispunjene su njihove želje, ali u tamošnjim medijima i dalje vlada uopšteno nezadovoljstvo.

Nisu se medijski radnici previše bavili temom zašto su jednom od protivkandidata Poljaku Lešeku Vencelu delegati ukazali gotovo minimalno poverenje. Naime, on je ukupno dobio četiri glasa tokom prvog kruga, dok je u drugom ostao na nuli. Iako se izborom Sikirića završila i era legendarnog Aleksandra Boričića, koji je skoro deceniju obavljao funkciju predsedavajućeg, na kraju se u različitim sadržajima mogla primetiti ogorčenost.

Izabrane vesti

Kako je moglo da se zaključi, problem ne predstavlja što je Sikirić ubedljivo trijumfovao ispred Italijana Renata Arene, Danca Erika Adlera i već pomenutog Vencela, koliko njegovi potezi po imenovanju. Bivši reprezentativac Hrvatske je u Administrativni Bord CEV – a priključio Ljubomira Ganeva (Bugarska), Gi Žuvet (Belgija), Emu Labrador (Gibraltar), Mareka Pakostu (Češka), Erika Tongu (Francuska), Artursa Vitkovskog (Letonija), Erika Adelra (Danska), Alisu Česneulevičute (Litvanija), Margaret En Fleming (Škotska), Džalil Džafarov (Azerbejdžan), Petra Jovanovskog (Severna Makedonija), Mareka Rojka (Slovačka), Metoda Ropreta (Hrvatska) i Aniku Sjeberg (Švedska).

Ispostavilo se da je praktično "zapelo" što nema nijednog Poljaka u plejadi onih koji pripadaju nacijama bez ikakve odbojkaške tradicije. Međutim, pojedini mediji su i pored ukazivanja na zabrinjavajuću činjenicu da nemaju svog čoveka u odboru, poželeli sreću novom rukovodstvu, uz nadu da će se mnoge stvari popraviti u narednom periodu. Na taj način su i birali sagovornike u analizi izbora, apostrofirajući da nikako nisu bili oduševljeni radom CEV-a u poslednje vreme.


tagovi

Ivan KneževićRoko SikirićCEVAleksandar BoričićPoljska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara