Nikola Grbić
Nikola Grbić

Poljaci čuvaju Srbina: Grbiću novi ugovor do Olimpijskih igara u Los Anđelesu

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.07.24. | 12:53

Nikola je već osvojio pet medalja sa nacionalnim timom

Olimpijske igre u Parizu nisu ni počele, ali Odbojkaški savez Poljske već razmišlja o narednom ciklusu. Kako su i više nego zadovoljni radom selektora Nikola Grbića, odlučili su da produže saradnju sa njim do najveće sportske smotre na svetu koja će biti održana u Los Anđelesu 2028. godine.

Mlađi od braće Grbić je preuzeo brigu o reprezentaciji početkom 2022. Do sada je već osvojio pet medalja, među kojima se posebno ističu evropsko zlato i svetsko srebro. Pored srpskog stručnjaka, novi ugovor će biti potpisan i sa strategom ženske selekcije Stefanom Lavarinijem. 

Izabrane vesti

Obaveštamo vas da treneri ostaju kod nas. Produžili smo ugovore sa njima. Ovo najavljujemo kao ukazivanje poverenja u njihov rad. Treneri se ocenjuju po rezultatima, a kao što možete da vidite, zahvalan sam im na onome što su uradili. Drago nam je što će moći da nastave razvoj naših reprezentacija. Želim im sreću, naporan i plodan budući rad ne samo na Olimpijskim igrama, već i u godinama koje dolaze“, rekao je predsednik Odbojkaškog saveza Poljske Sebastijan Šviderski.

Oduševljenje nije krio ni naturalizovani Kubanac Vilfredo Leon, koji je u razgovoru za tamošnje medije istakao da će svim članovima nacionalnog tima vest o Nikolinom ostanku pružiti mir i opuštanje, kao i da lično smatra da radi odličan posao od momenta kada je i postao selektor.

Podsećamo, muška selekcija Poljska će na predstojećem takmičenju u Parizu igrati u B grupi protiv Italije, Brazila i Egipta. S druge strane, Lavarinijeve izabranice će preko B grupe i rivala kao što su Brazil, Kenija i Japan pokušati da se plasiraju u četvrtfinale. 

Piše: Uroš Selenić


tagovi

Nikola Grbić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara