""
""

Lena im je oprostila, ali Bog će im suditi! Isinbajeva je skočila poslednji put! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.08.16. | 20:15

Atletska heroina uz zanimljivu video poruku objavila kraj karijere

Atletika ostaje bez jedne od svojih najvećih! Svetska rekorderka, dvostruka olimpijska šampionka, trostruka planetarna šampiona i prvakinja na brojnim evropskim i svetskim mitinzima je danas objavila kraj veličanstvene karijere. Najbolja skakačica s motkom u istoriji je rešila da kaže zbogom daljem takmičenju. Vreme u ovom sportu će se desiti na ere pre i posle pojave Jelene Isinbajeve.

Izabrane vesti

S gorkim ukusom u ustima. Posle nepravde koja joj je naneta i odluke IAAF da njoj i ostalim ruskim atletičarima i atletičarkama zabrane učešće na Olimpijskim igrama u Riju.
„Danas, 19 avgusta 2016. godine završavam karijeru. Srećna sam što sam ispunila snove, osvojila sam sve moguće medalje i titule, zadobila sam poverenje i ljubav navijača šriom planete. Mislila sam da ću biti tužna i da neću moći da zadržim suze kada dođe dan za ovu odluku, ali posle izbora u komiciju MOK-a sam postala svesna da sportu govorim samo delimično zbogom“, rekla je Isinbajeva na konferenciji za medije u Rio de Žaneiru.

Potom se dotakla i skandala o isključvanju ruskih atletičara sa OI zbog navodnog dopinga.
„Ja sam im oprostila, ali Bog će im suditi“, rekla je Isinbajeva povodom politički motivisane odluke IAAF da joj zabrane odbranu zlatne medalje u Riju.

Šampionka koja je 28 puta u karijeri obarala svetski rkord i postala prva žena koja je s motkom preskočila pet metara se odlučila na kraj karijere jer joj nije dozvoljeno da upiše olimpijski het-trik, a u Tokiju za četiri godine bi već bila iza zenita karijere i želela je da je pamte kao šampionku.

Tokom konferencije, Isinbajeva je prikazala video snimak sa treninga u rodnom Volgogradu gde je snimljen skok za koji kaže da je poslednji u njenoj karijeri.

Nije trebalo tako da bude. Zaslužila je ova legenda da poslednji skok bude u Riju za treću zatnu medalju, ali političke sile nije mogla da pobedi.

(FOTO: Action images)


tagovi

Rio 2016OI Rio 2016.Jelena Išinbajevaatletika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara