Sokratis Haritonidis (©RK Dinamo Pančevo)
Sokratis Haritonidis (©RK Dinamo Pančevo)

Podmlađeni Dinamo naredne sezone: Pančevci doveli juniorskog reprezentativca Grčke

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.06.24. | 14:33

Levo krilo Sokratis Haritonidis je nova akvizicija rukometaša iz grada na Tamišu

Prethodnih godina Dinamo je bio „meka“ za povratnike iz inostranstva, iskusne igrače, ali preokret u redovima Pančevaca. Dolaskom Aleksandra Blagojevića iz Partizana prethodne zime na mesto sportskog direktora dovelo je do promena transfer politike u gradu na Tamišu.

Redove rukometaša Dinama poslednjih mesec dana pojačali su sve igrači rođeni u ovom milenijumu. Najstariji je desno krilo Uroš Kolundžić iz Crvene zvezde koji ima 24 godine. Najnovija akvizicija četvrtoplasirane ekipe prošle sezone je juniorski reprezentativac Grčke Sokratis Haritonidis. Mladi Helen igra na poziciji levog krila, rođen je 2004. godine, dosad je branio boje Dukasa, a predstavljaće svoju zemlju na juniorskom Evropskom prvenstvu narednog meseca.

Izabrane vesti

Pre Harinitdisa, Pančevci su predstavili mladog golmana Leona Čeleketića, rođenog 2005. koji je branio dosad boje Slavije iz Novog Sada i Mladosti TSK i povratnika u Pančevo, juniorskog reprezentativca Srbije Đorđa Rančića koji je prošle sezone branio boje Jugović, a igra na poziciji levog krila.

U Pančevu su stigli i desni bekovi, bronzani Orlić sa EP 2022. godine u Portugaliji Boško Stanisavljević (Radnički iz Kragujevca, 2002.) i Strahinja Ilić iz Novog Beograda (2005.), crnogorski pivotmen iz češkog Žubrija Bogdan Đurović (2001.) i srednji bek, juniorski reprezentativac Srbije Leo Feješ iz Crvenke (2004.).

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

Na kormilu Dinama umesto iskusnog Dragana Marke Markovića (preuzeo prošle nedelje makedonski Tikveš) došao je najmlađi stručnjak u Superligi Srbije Nikola Janeveski (1993.) koji je dosad radio u Akademiji Dinamo.

Pančevci su u poslednja dva šampionata bili četvrtoplasirani u elitnoj ligi Srbije, ispadali su u polufinalu plej-ofa od šampiona Vojvodine, a i naredne sezone će igrati u Evropi, u najslabijem međunarodnom takmičenju, EHF kupu.



tagovi

RK Dinamo PančevoRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara