Marko Pavlović (©srl.rs)
Marko Pavlović (©srl.rs)

Počinje plej-aut: Zvezda i Dubočica opušteni, ključa na dnu

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.04.24. | 11:26

Super rukometna liga Srbije: Derbi dana na Banjici, Obilić čeka Jugović (18.30)

Prethodnog vikenda završen je ligaški deo sezone u Super rukometnoj ligi Srbije. Dok će četiri najbolja tima krenuti bitku za titulu u plej-ofu za desetak dana (u subotu se u Novom Sadu igra finale Kupa Srbije, Vojvodina – Partizan), danas kreće plej-aut, prvi put u ovom izdanju.

Osam timova igraće jednokružni sistem sa sedam kola za opstanak. Cilj je da se timovima od petog do 12. mesta produži sezona jer je u ovom šampionatu bilo četiri kola manje u odnosu na prethodni. Elitna liga smanjena je za dva kluba.

Izabrane vesti

Timovi poput Dubočice i Crvene zvezde neće imati nikakav motiv do kraja šampionata. Sigurno su na mestima pet i šest, a peta pozicija ne donosi ništa, jer samo četiri tima idu u Evropu. Ključaće u borbi za opstanak, a najugroženiji su Proleter, Vranje i Ub. Radnički iz Kragujevac je takođe blizu sigurne luke, dok su Obilić i Jugović pobegli konkurentima.

20.00: (1,45) Tuluz (8,00) Seson (3,40)

Dva najgora tima ispadaju u Super B ligi, dok će desetoplasirani tim da igra baraž sa trećom ekipom iz drugoligaškog karavana.

Crvena zvezda i Vranje će drugi put za samo pet dana da odmere snage u Šumicama. U petak su crveno-beli dobili lako sa 34:27, pa će tim Đorđa Teodorovića teško bodove spasa da traži u Beogradu. Obilić odlično gura u drugom delu sezone sa mladim stručnjakom Markom Pavlovićem. Ako Vitezovi na Banjici danas (18.30) slave protiv Jugovića, izvesno će da ostanu u eliti.

Sve utakmice domaćeg šamionata možete da gledate na You Tube kanalu Super rukometne lige Srbije.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE, PLEJ-AUT – 1. KOLO

Sreda

17.00: Crvena zvezda – Vranje

18.30: Obilić – Jugović

19.00: Dubočica – Proleter Zrenjanin

19.00: Radnični Kragujevac – Ub



tagovi

RK ObilićRukometna superligaJugović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara