(©RSS)
(©RSS)

Pobeda za kraj neuspešnih kvalifikacija: Juniorke Srbije bez Svetskog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.11.23. | 23:19

Mlade nade pobedila Hrvatsku u Vrnjačkoj Banji sa 25:23

Ženska juniorska reprezentacija Srbije ostvarila je drugu pobedu na kvalifikacionom turniru za odlazak na Svetsko prvenstvo. U Vrnjačkoj Banji savladana je ekipa Hrvatske sa 25:23 (12:12).

Polovičan učinak nije bio dovoljan da se obezbedi put u Makedoniju sledeće godine, ali je bio prilika da ove devojke odigraju četiri kvalitetne utakmice i to na domaćem terenu. Kao prvoplasirana, sa maksimalnim učinkom, na Svetsko juniorsko prvenstvo plasirala se selekcija Španije.

Izabrane vesti

Najefikasnija u redovima Srbije bila je Nevena Todorovski sa osam postignutih golova, dok su kapiten Vladana Mitrović i krilo Dunja Radević upisale po četiri.

Prvi deo igre obeležila je egal igra što je potvrdio i rezultat u 30. minutu - 12:12. Pozitivan utisak ostavila je činjenica da su izabranice Ljiljane Marković maksimalno posvećeno ušle u susret iako su znale da utakmica nema rezultatskog značaja. Imale su u nekoliko navrata Hrvatice prednost od dva gola razlike, ali je Srbija sve vreme držala priključak.

U nastavku se situacija promenila, Srbija je ta koja je vodila većinu vremena, ali je Hrvatska disala za vratom. Prelomni trenutak kada je utakmica prevagnula na stranu domaćina bilo je isključenje Lee Zetović nakon čega Srbija više nije ispuštala prednost.

"Zasluženo smo pobedile danas. Imali smo period dobre igre u odbrani koja je rešila na kraju pitanje pobednika. Zadovoljna sam sa odnosnom i dogovorom koje su devojke ispoštovale. U prvom delu utakmice su ponovo imale problema sa napadom, ali se i to brzo konsolidovalo. Što se tiče celokupnog utiska, Španija je zasluženo završila kao prva u grupi. Mi smo za ovu generaciju ovim dobile mogućnost da vidimo gde se nalazimo u odnosu na ostale ekipe u Evropi u ovom trenutku i kakav se rukomet igra. Rukomet se svuda diže na viši nivo i to je nešto što postavljamo sebi kao zadatak da u budućnosti ispratimo“, zaključila je legenda ženskog srpskog rukometa na čelu stručnog štaba juniorki.




tagovi

Ženska juniorska rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara