Kristina Liščević (©MN Press)
Kristina Liščević (©MN Press)

Pobeda Srbije za kraj turnira u Rumuniji: Lavko i Stoiljković najefikasnije, Liščević najbolja

Vreme čitanja: 1min | sub. 01.10.22. | 19:23

Austrija savladana 30:29

Rukometašice Srbije pobedom su okončale učešće na međunarodnom turniru Trofej Кarpata, čiji je domaćin u prethodna tri dana bila rumunska Bistrica.

Nakon trijumfa nad Španijom i poraza od Rumunije, naša selekcija je u utakmici trećeg kola savladala Austriju 30:29 (13:14).

Izabrane vesti

U rezultatski neizvesnom meču, nakon smenjivanja u vođstvu, Srbija je prvi deo igre završila sa golom zaostatka. Izjednačena borba je pratila i nastavak meča, ali su srpske rukometašice sredinom drugog poluvremena igre uspela da dođu do tri gola prednosti. Iako je rival nekoliko minuta kasnije uspeo da tu prednost anulira, Srbija je ponovo preuzela inicijativu i u finišu susreta vratila prednost od tri pogotka, koju Austrija nije uspela da stigne,

Najefikasnije u redovima Srbije bile su Jelena Lavko i Jovana Stoiljković sa po osam postignutih pogodaka, a pratila ih je Aleksandra Stamenić sa sedam golova u mreži Austrije. Za najbolju u meču proglašena je Kristina Liščević.

TROFEJ KARPATA

SRBIJA - AUSTRIJA 30:29 (13:14)

SRBIJA: Ćetković, Stošić, Vukajlović, Lavko 8, Agbaba, Đurašinović, Nuković, Janjušević 1, Risović, Кojić 1, Jovović, Stamenić 7, Bojičić 1, Stoiljković 8, Radević, Tabak, Liščević 3, Petrović 1, Graovac.

AUSTRIJA: L. Ivančok, К. Pandža, Frej 6, Šindler 1, Кovaks 3, Tomasini 2, Ves, Blažek, Rajhart 1, Dramac 2, Кajzer, I. Ivančok 5, Litner, Nidhart 7, Sabatnig 2, A. Pandža.


tagovi

ženska rukometna reprezentacija SrbijeKristina Liščević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara