(©rss)
(©rss)

Pobeda protiv Islanda otvara vrata Evropskog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.10.21. | 10:52

Rukometašice gostuju na severu Evrope (18.00)

Prvi korak ka Evropskom prvenstvu je napravljen pobedom nad Turskom u Beogradu (36:27), a srpske rukometašice imaće priliku da danas u Hafnarfjorduru otvore sebi vrata plasmana na veliko takmičenje.

Izabranice selektora Uroša Bregara gostuju danas (18.00) Islandu, koji je na papiru dosta slabiji tim od Srbije i trijumf na severu Evrope bi gotovo otpisao ovog rivala iz trke za prva dva mesta, koja vode na šampionat kontinenta.

Izabrane vesti

Da Island ne bi smeo da bude pretežak protivnik timu Srbije videlo se u prvom kolu, u kojem je današnji rival naše selekcije doživeo težak poraz u Švedskoj (30:17).

Ipak, kako bi i trebalo da bude, u srpskoj reprezentaciji su poslovično oprezni i sa respektom prilaze današnjoj utakmici.

Ekipa Islanda je jako brza i borbena, trude se da igraju taj prepoznatljivi skandinavski rukomet, da dosta trče u tranziciju. Biće nam veoma bitno da to zaustavimo, da odigramo čvrstu odbranu i da pokušamo da iz nje damo što više lakih golova. Ključ će biti u odbrani“, smatra Jovana Risović, golman reprezentacije Srbije.

U novi ciklus kvalifikacija tim Srbije je ušao sa podmlađenim sastavom, bez nekoliko rukometašica koje su se oprostile od državnog tima prethodnih dana. I videlo se u meču sa Turskom, iako je rutinski dobijen, da nedostaje još „finog štimovanja“ u igri naše selekcije.

Bilo je protiv Turske nekih dobrih, ali i loših stvari, koje moramo da ispravimo, nadam se već protiv Islanda. Detalje i finese treba da popravimo, da ispoštujemo dogovore iz svlačionice i nadam se da ćemo se uz pobedu vratiti u Srbiju“, kaže Jovana Risović.

Iz svake kvalifikacione grupe po dva najbolja tima idu na Evropsko prvenstvo, a Švedska i Srbija se dosta izdvajaju po kvalitetu u odnosu na Tursku i Island. Samo što to treba potvrditi i na terenu...

EVROPSKO PRVENSTVO - KVALIFIKACIJE

Grupa 6

Nedelja

18.00 (9.00) Island (14.00) Srbija (1.10)




tagovi

ženska rukometna reprezentacija Srbijekvalifikacije za Evropsko prvenstvoJovana Risović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara