Detalj sa utakmice Roselar - Pjaćenca (©CEV)
Detalj sa utakmice Roselar - Pjaćenca (©CEV)

Pjaćenca bolje igra sa jačima, Roselar bliži finalu CEV Kupa

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.03.23. | 22:33

Italijanski tim bio favorit u večerašnjem meču, ali pobeda otišla na stranu belgijskog kluba

Dve sjajne partije pružila je Pjaćenca na finalnom turniru Kupa Italije - maksimalnim rezultatom je slavila protiv Peruđe i Trentina i tako došla do istorijskog trofeja u tom takmičenju. Umesto da Lukareli i drugari nastave u istom ritmu, oni su vezali dva poraza protiv ekipa koje su na papiru slabije. Prvo su poraženi u prvenstvu na duelu sa Ćisternom, a večeras su izgubili u prvom susretu polufinala CEV Kupa protiv Roselara.

Belgijski klub je ostvario maksimalnu pobedu - 25:20, 25:23, 25:23 i ostvario veliki korak ka finalu drugog po rangu evropskog takmičenja.

Izabrane vesti

Najveće zasluge za trijumf idu na račun Kukarceva, koji je završio meč sa 18 poena. Pratio ga je Sepe Roti sa 12, dok je Kulman stao na deset.

Kod poraženih najviše poena zabeležio je Lukareli - deset. Leal je ostao na osam, a bio je potreban njegov mnogo bolji učinak da bi rezultat za Pjaćencu bio povoljniji.

Da bi uspeli da prođu dalje Italijani moraju u revanšu da slave 3:0 ili 3:1, a potom da dobiju i zlatni set. Roselaru su potrebna samo dva seta kako bi overili plasman u finale.

U drugom polufinalu sastaju se italijanska Modena i poljski Belhatov. Njihov susret zakazan je za sredu od 20.30. Na jednoj strani biće Aleksandar Atanasijević i Mihajlo Mitić, a na drugoj nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije Dragan Stanković. Kako god se bude završio taj dvomeč Srbija će imati predstavnika u finalu CEV Kupa.

POLUFINALE CEV KUPA ZA ODBOJKAŠE

Roselar - Pjaćenca 3:0

Sreda

20.30: Modena - Belhatov


tagovi

OK PjaćencaCEV Kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara