"Pet godina za ubistvo devojke"
"Pet godina za ubistvo devojke"

Pistorijusu pet godina zatvora!

Vreme čitanja: 1min | uto. 21.10.14. | 10:54

Južnoafričkom atletičaru izrečena kazna za ubistvo iz nehata, tužilaštvo tražilo duplo više

Pet godina za ubistvo devojke

Jedan od najpoznatijih sudskih procesa u istoriji Južne Afrike konačno je dobio svoj epilog. Poznati atletičar još je i dobro prošao, pošto je tužilaštvo u Pretoriji zahtevalo duplo veću kaznu za ubistvo iz nehata Rive Stenkamp.

Izabrane vesti

Pistorijusova odbrana, sa druge strane, tražila je blažu varijantu - kućni pritvor i društveno-koristan rad, ali s obzirom na težinu zločina i pažnju koju je izazvao u javnosti, to je bilo malo verovatno.

Paraolimpijski šampion osuđen je i na uslovnu trogodišnju kaznu zbog korišćenja vatrenog oružja, a odmah posle čitanja presude čuvari su ga iz sudnice odveli u ćeliju. Sudija Tokozile Masipa je tokom čitanja presude navela da je važno da svaka kazna ima pravi balans u odnosu na ono za šta se optuženi tereti.

Južnoafrički atletičar je u februaru prošle godine u svojoj kući usmrtio Rivu Stenkamp, a na sudu se branio uz obrazloženje da je mislio kako se radi o provalniku.

U nedostatku dokaza tokom procesa, došlo je do promene optužnice, pa tako ovom atletičaru nije suđeno za ubistvo s predumišljajem, a on je pokazao i neke znake kajanja, što je sud uvažio. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Oskar Pistorijus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara