"Oskar Pistorijus"
"Oskar Pistorijus"

Pistorijusu odobrena kaucija, suđenje počinje 4. juna!

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.02.13. | 14:43

Posle četiri dana saslušanja, poznati južnoafrički atletičar moraće da plati 114.000 dolara kako bi mu bilo omogućeno da se brani sa slobode, a u slučaju pokušaja bekstva biće automatski vraćen u zatvor

 

Oskar PistorijusJužnoafričkom atletičaru Oskaru Pistorijusu odobrena je kaucija od 114.000 dolara, što znači da će moći da se brani sa slobode u slučaju optužbe za prvostepeno ubistvo s predoumišljajem bivše devojke Rive Stenkamp.

Izabrane vesti

Olimpijska i paraolimpijska zvezda i dalje stoji pri izjavi da nije znao da je Riva bila zaključana u kupatilu u njegovoj kući na obodu Pretorije, kao i da je pucao kroz vrata jer je mislio da je u pitanju provalnik.

Međutim, tužioci su ubeđeni da je Pistorijus počinio ubistvo s predoumišljem, a posle četvorodnevnog saslušanja glavni sudija za prekršaje Dezmond Nir doneo je odluku da Oskar može da se brani sa slobode uz plaćenu kauciju od 114.000 dolara, jer ne postoji opasnost da će poznati atletičar pobeći iz zemlje, zato što je predao sve pasoše, a biće u obavezi da se svakog ponedeljka javlja policiji u periodu od 7 do 13 časova. Suđenje će početi 4. juna.

Južnoafrikanac, koji je u svetu sporta poznat kao prvi čovek koji je sa obe amputirane noge učestvovao na Olimpijskim igrama, zaplakao je i počeo da jeca u trenutku kada je Nir doneo presudu, dok su tužioci u neverici posmatrali kompletan događaj, uz komentar:
“Ovo nije moguće”.

S druge strane, Pistorijusov branilac Beri Ru smatra da atletičar nije imao nameru da ubije bivšu devojku, već da je u samoodbrani pokušao da ubije provalnika. Obezbeđenje na svim obližnjim aerodromima stavljeno je u stanje pripravnosti, i u slučaju da Ru ili njegov klijent pokušaju da pobegnu iz zemlje, biće automatski uhapšeni i sprovedeni u zatvor!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Južna AfrikaOskar Pistorijus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara