""
""

Pistorijusu odbijen zahtev za kauciju, sumnje u verziju o uljezu, Najki povukao reklamu "Metak u cevi"

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.02.13. | 16:45

Protiv poznatog paraolimpijca podneta krivična prijava zbog ubistva bivše manekenke i sutra će se naći na sudu. Komšije potvrdile da je i ranije bilo svađa i incidenata i da je policija morala da interveniše. Najki morao da povuče reklamu u kojoj Pistorijusa porede sa metkom i oružjem

 

Posle vesti da je južnoafrički paraolimpijac Oskar Pistorijus u svom stanu u Pretoriji ubio devojku Rivu Stenkamp, protiv poznatog atletičara pokrenuta je krivična prijava. Čuveni atletičar će se već sutra pojaviti na sudu da se izjasni o krivici. Poznati atletičar je odveden u bolnicu na lekarske i forenzičarske analize gde se utvrđuje da li je imao tragove alkohola ili droge u krvi, uzimaju analize tkiva ispod noktiju i vrši detaljan pregled tela. 

Izabrane vesti

U isto vreme, kompanija Najki povukla je reklamu, u kojoj je glavni protagonista upravo Oskar, a koja glasi:
"Ja sam metak u cevi".

 

 

Mediji iz Južne Afrike prenose da je policija odbila Pistorijusov zahtev za kauciju i ostavila ga u pritvoru, što povlači razne teorije o samom događaju, različite od one prvobitne. 

Podsetimo, prva verzija koji su svi svetski mediji preneli je bila da je devojka htela da iznenadi Pistorijusa za Dan zaljubljenih u ranim jutarnjim časovima, te ga je probudila, ali, Oskar je mislio da se radi o provali i upucao Rivu u glavu i ruku. Ubrzo posle što je upucana, 30-godišnja Stenkamp je preminula od zadobijenih povreda.

Riva i OskarMeđutim od tada počinju da stižu razne informacije koje nisu bile uključene u prvu verziju priče. Komšije su rekle da su u vreme pucnja čuli vrisku i dreku u kući, a takođe su potvrdile i da su u nekoliko navrata u prošlosti bili svedoci porodičnog nasilja na istom mestu i da je policija morala da interveniše.

Takođe, potvrđeno je da je Pistorijus ispalio pet hitaca u nesrećnu devojku i da ju je pogodio u torzo i glavu. Mnogi se pitaju kako to da je Pistorijus stigao da ispali toliko metaka, a da nije utvrdio o kome se radi. Na videlo se izbile i informacije da je atletičar pre tri godine proveo noć iza rešetaka jer je uhapšen zbog napada na jednu devojku u njegovoj kući tokom zabave. 

Otac poznatog atletičara u neverici je posle saznanja o ubistvu koje se dogodilo u ranim jutarnjim satima.
"Još uvek ne znam šta se tačno dogodilo. Ne, nisam se video sa njim. On je trenutno u policiji, koja je preuzela stvar u svoje ruke. Cela porodica je u velikom šoku, a jedini koji može da nam objasni šta se dogodilo je sam Oskar", rekao je Henke Pistoriju.

Riva Stenkamp je bila manekenka, TV lice i advokat. Bila je prva žena iz Južne Afrike koja je postala zaštitno lice modne kuće Avon. 

Svetski mediji podsećaju i da je Južna Afrika druga zemlja na svetu po broju ubistava iz vatrenog oružja, odmah posle SAD, jer u proseku oko 50 ljudi dnevno nastrada od vatrenog oružja u ovoj afričkoj državi. 


tagovi

Južna AfrikaOskar Pistorijus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara