Pionirke Srbije (©CEV)
Pionirke Srbije (©CEV)

Pionirke popravile utisak na EP, pobedile Poljsku posle preokreta

Vreme čitanja: 1min | ned. 16.07.23. | 20:40

Odbojkašice Srbije ostvarile drugu pobedu u Vrnjačkoj Banji

Pionirke Srbije stigle su danas do druge pobede na Evropskom prvenstvo za igračice rođene 2007. godine i kasnije. Mlade odbojkašice naše zemlje su upisale trijumf protiv Poljske posle izgubljenog prvog seta - 3:1 (18:25, 25:21, 25:21, 26:24).

Posle pet utakmica - izabranice Nemanje Zekića imaju skor 2-3 i nalaze se na šestoj poziciji u grupi A. Prethodno su savladale Gruziju, a izgubile od Estonije, Holandije i Hrvatske.

Izabrane vesti

Do drugog trijumfa Srpkinje je predvodila Mina Mihajlović sa 18 poena. Imala je problema na prijemu, ali je bila veoma opasna u napadu. Dobila je 24 lopte i od toga 16 pretvorila u poene. Zabeležila je i po jedan blok i as.

Dvocifrena je bila i Marija Babalj, koja je završila utakmicu sa 11 poena. Mia Ćirić i Marija Zorić su se zaustavile na osam.

Poljska je u prvom setu od početka izgradila nekoliko poena prednosti i čuvala ih do samog kraja. Drugi period su takođe bolje otvorile protivnice, čak su povele rezultatom 19:11. U tim trenucima činilo se da sigurnim koracima idu po duplo vođstvo u setovima... Međutim, Srpkinje su se trgle, napravile veliki preokret u tom činu, a onda i dobile naredna dva.

Srbija će u 6. kolu u utorak 18. jula igrati protiv Bugarske, koja trenutno ima skor 3-2.

Ženska pionirska reprezentacija Srbije igrala je do sada dva puta na EP. Naše devojčice su 2019. zauzele šesto mesto, a 2021. su završile na petoj poziciji.



tagovi

pionirska selekcija srbijeodbojkaški savez srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara