PET NA PET - Nedžad Osmankač: Sidnejsko zlato totalno mi je promenilo život

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.04.18. | 08:23

Trofejni odbojkaški trener obožava Mančester junajted, Lejkerse i Majkl Džordana

U finalu plej-ofa Super lige 2017/2018. u konkurenciji odbojkaša igraju Vojvodina NS seme iz Novog Sada, aktuelni prvak Srbije, i Novi Pazar. U prve dve utakmice  domaćin je bila Vojvodina u Novom Sadu, petog i devetog aprila I povela je sa 2:0 u seriji, dok se treći meč odigrao 12. aprila u Novom Pazaru, i domaći su smanjili prednost na 2:1. Četvrti meč je na program u nedelju 15. aprila u Novom Pazaru, a eventualni peti 19. u Novom Sadu.

Par rečenica o jednom od aktera finalne serije našem današnjem gostu rubrike Pet na pet Nedžadu Osmankaču koji je nedavno učestvovao u jednoj od Mozzart-ovih društveno odgovornih akcija Humanitarni tiket u podne. U prvom navratu Neđa je bio trener čak osam godina u Vojvodini. Potom ga je poziv nosio do Grčke, Turske, Rusije…opet se vratio u Vošu gde je kao trener radio još šest godina da bi 2016. postao šef stručnog štaba. Ujedno bio je član trenerskog tima nacionalnih selekcija Srbije i Rusije.

Izabrane vesti

Završio je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, potom je postao magistar, ali i doktor fizičkog vaspitanja.

Sa reprezentacijom Srbije bio je olimpijski šampion u Sidneju 2000. godine. Potom, i evropski prvak godinu dana kasnije u Češkoj. Pobednik je i Svetske lige u Poljskoj. I sa inostranim klubovima u kojima je radio okitio se sa više medalja. Impozantni rezultati nema šta.

Evo stižu i pet pitanja i pet odgovora našeg Neđe…

1.Da li ste svojevremeno trenirali neki sport i koji?

“Igrao sam do juniorskog uzrasta u OK Vojvodina. Potom sam 92 godine otišao u vojsku i okrenuo se posle povratka studijama. Na nagovor Zorana Gajića počeo sam uporedo da radim kao trener-statističar u Vojvodini....”

2.Ko vam je bio sportski uzor, idol u tinejdžerskim danima?

“Tada, bez obzira što se bavim odbojkom voleo sam i volim jako i danas košarku i Majkl Džordana koji je 90 - tih bio bez premca...A od trenera ser Aleks Fergusona....on je prava legenda...”.

 3.Koji sportski klub volite i za koji kažete da je broj jedan?

“Mančester junajted i Los Anđeles Lejkersi su dva moja omiljena kluba”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Olimpijada u Sidneju 2000. godine jer smo uzeli zlato i to je događaj koji mi je promenio zivot…Tad sam bio u stručnom štabu reprezentacije”.

5. Životni i sportski moto?

“Životni moto: raditi pošteno, vredno i požrtvovano  i sva muka i trud će se isplatiti. Sportski moto: raditi više, jače brže i bolje”.

Bonus pitanje: Šta u MOZZARTU odigrati na duel u okviru francuske elite, gde će snage odmeriti Anže i Nica? Domaći tim igra jako promenjlivo u poslednje vreme, nikako ne uspeva da uđe u pravi ritam. Zbog toga se i nalazi u donjem delu tabele, istina, u sigurnoj zoni, tj. daleko je od ispadanja. Za razliku od njih, Nica igra solidan fudbal i ima izgledne šanse da zauzme petu poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Ipak, moraće da vodi veliku borbu sa Monpeljeom i Renom, koji takođe pikiraju na to mesto.

,,Čini mi se da će ovde pasti barem tri gola, s toga predlažem 3+“.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 20:45 5005 FRA 1 Angers - Nice ug 3+ 2,00
Ukupna kvota2,00

 

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

Nedžad Osmankačpet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara