Dragan Pešmalbek (©Reuters)
Dragan Pešmalbek (©Reuters)

Pešmalbek u top formi, Vesprem još jednom pregazio Seged

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.04.24. | 21:42

EHF Liga šampiona: Šest golova srpskog reprezentativca u pobedi tima Momira Ilića sa 39:32

Bez iznenađenja u plej-of rukometne Lige šampiona. Monpeljeu i Kjelce pridružili su se i Vespem i Pari Sen Žermen, pa ćemo u četvrtfinalu gledati fantastične obračune osam najboljih timova Starog kontinenta.

Vesprem je ceo posao obavio u Segedinu pre osam dana, slavio sa 37:30, dok je na svom terenu mađarski šampion naneo novi ubedljiv poraz ljutom rivalu. Tim Momira Ilića je slavio sa 39:32, a novu odličnu partiju pružio je srpski reprezentativac Dragan Pešmalbek.

Izabrane vesti

On je postigao šest golova za domaćina, uz samo jedan promašaj. Najefikasniji je bio Belorus Mikita Vailupau sa osam pogodaka, dok su po četiri dali Omar Jahija, Lukas Sandel i Bjarki Elison. Golmani su imali samo devet odbrana, Rodrigo Korales pet, a Majk Jensen četiri.

U borbi za finalni turnir Lige šampiona u Kelnu, prvak naših severnih suseda igraće sa danskim Olborgom, sa Mikelom Hansenom koji igra poslednja dva meseca u karijeri. U sredu je objavio da stavlja tačku na impresivnu karijeru.

Kod PIK Segeda, koji je imao je još jednu razočaravajuću sezonu, Migel Martins je postigao osam golova. Portugalac bi naredne sezone mogao da igra za Vesprem. Golman Martin Nađi je sakupio 10 odbrana.

Pari Sen Žermen je lako sačuvao +4 (30:26) iz Plocka, i u revanšu je tim Raula Gonzalesa u Parizu pobedio Vislu sa 34:33 (18:15), pa će Nikola Karabatić i drugovi u narednoj rundi da igraju sa Barselonom. Raspucani kod Svetaca bili su Eloim Prandi sa devet, David Balager sa osam i Kamil Sipžak sa sedam golova. Pšemislav Krajevski sa osam pogodaka je bio najbolji kod poljskog vicešampiona

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

LIGA ŠAMPIONA – PLEJ-OF ZA ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

Kjelce - GOG Gudme 33:28 (16:12), prvi meč: 33:25

Monpelje - Zagreb 30:24 (14:14), prvi meč: 27:27

Četvrtak

Vesprem - PIK Seged 39:32 (19:15), prvi meč: 37:30

PSŽ - Visla Plock 34:33 (18:15), prvi meč: 30:26

PAROVI ČETVRTFINALA

Kil - Monpelje

Magdeburg - Kjelce

Barselona - PSŽ

Olborg - Vesprem



tagovi

Dragan PešmalbekMomir IlićVespremEHF Liga šampionaPik Seged

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara