Slavlje crno-belih rukometaša (©MN Press)
Slavlje crno-belih rukometaša (©MN Press)

Partizanu Kup Srbije: Tenzije, prekid, tri sata pakla - pehar se posle 11 godina seli u Humsku

Vreme čitanja: 4min | sub. 13.04.24. | 20:54

Iznenađenje na Slanoj bari: Crno-beli pobedili posle sedmeraca Vojvodinu u Novom Sadu i osvojili trofej posle dugog posta – 29:28 (24:24, 19:19). Tragičari Vukašin Vorkapić i Boris Puhovski. Nemanja Marjanović junak

Posle 11 godina, pehar je stigao u Humsku. Rukometaši Partizana su osvojili Kup Srbije posle tri sata pakla, prekida zbog sukoba navijača i haosa i rastrzane igre koja je usledila posle toga. Posle 60 minuta na semaforu je pisalo 19:19, posle 70 – 24:24, da bi u penal ruletu crno-beli podigli trofej, za najavu renesanse kluba - 29:28 (24:24, 19:19, 13:8).

Veliko slavlje tima Đorđa Ćirkovića koji je napravio veliko iznenađenje, pobedio favorizovane Novosađane. Junak meča bio je storuki veteran na golu gostiju Nemanja Marjanović. Čuvar mreže crno-belih je proglašen za najboljeg igrača finalnog meča.

Izabrane vesti

Doskorašnji golman Dinama iz Pančeva, koji je u Humsku stigao tek pre mesec i po, odbranio je sedmerac Vukašinu Vorkapiću na isteku drugog produžetka. Zadrhtala je ruka reprezentativcu Srbije, ušlo se u penal seriju, a crno-beli su pogodili svih pet sedmeraca, dok je tragičar bio iskusni Belorus Boris Puhovski koji je pogodio prečku u četvrtoj seriji.

Veljko Popović je golom 12 sekundi pre kraja drugog produžetka doneo penale gostima, a u poslednoj petoj seriji je prevario nekadašnjeg saigrača Andreja Trnavca, pa je usledilo veliko slavlje crno-belih sa oko 300 svojih navijača.

Meč će da se pamti i po prekidu od pola sata. U 54. minutu navijači Vojvodine su gađali bakljama Grobara, kod rezultata 18:17 za Lale. Posle prekida od više od pola sata, više je bilo hrkljuš, što bi rekao Nele u Top listi nadrealista, nego rukomet.

U tom haosu, bolje su se snašli rukometaši Partizana. Teško je opisati šta se sve dešavalo posle prekida. Nastavila se utakmica, ostalo je šest i po minuta pre kraja. Prvo je Kojadinović, 18 sekundi pre kraja, doneo izjednačenje - 19:19. Bojan Rađenović je imao zicer sa šest metara, ali nije pogodio. U produžecima mogao je tragičar da bude Uroš Kojadinović. Prvo je promašio sedmerac na isteku prvog produžetka. Na minut i po pre kraja je izgubio loptu. Imala je Vojvodina +1 (24:23) i napad, ali je Đorđićev šut odbranio Marjanović.

Imao je Partizan 45 sekundi za napad. Srednji bek Veljko Popović je pogodio, 12 sekundi pre kraja. Pošto su gosti igrali "7 na 6", ostali su bez golmana. Luka Rogan je sa centra šutirao, Kojadinović se bacio i spasio gol, ali su sudije smatrale da je zgazio liniju.

Dosuđen je sedmerac, a ruka je zadrhtala Vorkapiću, koji promašuje drugi sedmerac na meču. Marjanović je kao mačka reagovao. Ušlo se u penal seriju, a crno-beli su pogodili svih pet, a domaćin četiri, uz promašaj iskusnog Puhovskog.

Pogotke sa sedam metara postigli su osim Popovića - Ivan Mićić, Nemanja Obradović, Nikola Zečević i Uroš Kojadinović. Kod domaćina, precizni su bili Petar Đorđić, Vukašin Vorkapić, Luka Rogan i Branko Tomić.

Nemanja Marjanović (©MN Press)Nemanja Marjanović (©MN Press)

Ništa nije nagoveštavalo dramu u Novom Sadu. Projektili Petra Đorđića sa 10 metara u prvih 30 minuta, sjajan Andrej Tranavac, bili su prevaga, uz granitnu odbranu. Iako je vođa defanzive šampiona Miljan Pušica već u 19. minut dobio drugo isključenje, bedem Borisa Rojevića je radio punom parom u prvom poluvremenu.

Bilo je 13:7, na poluvremenu -5 – 13:8 za Lale, ali u nastavku, stegla se ruka Novosađanima, napad je stao, dok je Partizan smanjivao prednost, da bi u 52. minutu preko kapitena Zečevića i izjednačio na 17:17. Posle prekida, rastrzana igre oba tima. Na kraju više nerava i koncetracije imali su Beograđani i stigli su do 12. trofeja u Kupu Srbije, prvog posle 11 godina i najavili zanimljivu borbu za titulu u plej-ofu u narednih mesec i po.

U pobedničkom timu, junak meča Nemanja Marjanović je imao 10 odbrana, a Luka Arsenić šest. Kapiten Nikola Zečević je bio najefikasniji sa devet golova, od toga sedam sa linije sedam metara, bez promašaja. Uroš Kojadinović je dao pet, Ivan Mićić četiri, dok je tri puta pogodio još jedan junak crno-belih Veljko Popović. Dva pogotka delo je Mladena Šotića, a jedan Nemanja Obradovića.

Kod Vojvodine, najbolji je bio golman Andrej Trnavac sa 18 odbrana, to toga četiri sedmerca. Petar Đorđić je dao pet golova, ali sve u prvih 30 minuta. Vorkapić je pogodio mrežu takođe pet puta, ali samo jednom iz igre. Bojan Rađenović je zatresao mrežu četiri puta. U produžecima je sjajan bio hladnokrvni Darko Milenković sa tri gola, koliko je dao i mladi pivotmen Luka Rogan. Milan Golubović se dva puta upisao u strelce, a Živan Pešić i Boris Puhovski po jednom.

Slave crno-beli. Prošlog leta je stigla nova uprava, novi trener Đorđe Ćirković koji je, posle Vojvodine, osvojio i prvi pehar na klupi Partizana.



tagovi

RK VojvodinaRK PartizanKup Srbije u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara