Nikola Zečević (©MN Press)
Nikola Zečević (©MN Press)

Partizanovo najveće pojačanje ovog leta – zdrav, oran i motivisan Nikola Zečević

Vreme čitanja: 5min | pet. 26.07.24. | 10:18

„Klub raste, vidi se napredak, to je evidentno. Nemam problem da ostanem i posle isteka sadašnjeg ugovora kao što sam vam rekao u prethodnom intervjuu“, istakao je kapiten crno-belih rukometaša za Mozzart Sport

Tri godine je u Partizanu Nikola Zečević. Već u drugoj sezoni dobio je kapitensku traku. U Humskoj su prepoznali u popularnom Zeki lidera, vođu crno-belih rukometaša. Talenat je tu, potencijal neslućeni, ne samo za naše uslove nego i za evropske. Mnogi ga vide kao lidera u budućnosti reprezentacije Srbije sa vršnjacima Milošem Kosem, Stefanom Dodićem, Lukom Roganom i nešto starijim Urošem Kojadinovićem.

Koliko talenta, toliko i malera. Prošlog leta veliki peh za levog beka crno-belih. U četvrtfinalnom meču juniorskog Svetskog prvenstva u Berlinu na startu protiv Farskih Ostrva posle doskoka uhvatio se za koleno. Odmah se videlo da se radi o teškoj povredi. Usledila je operacija ligamenta kolena, višemesečni oporavak. Vratio se Zeka brže nego što se očekivalo, vodio svoj tim do trofeja Kupa Srbije u Novom Sadu u epskom meču protiv Vojvodine.

Izabrane vesti

Očekivalo se da bude tas na vagi u plej-ofu, ali novi peh. Ovog puta stradao je nos u prvoj utakmici polufinala plej-ofa protiv Metaloplastike u Šapcu. NIje ga bilo u dvomeču protiv Španije u baražu za Svetsko prvenstvo, kao i finišu šampionata.

Subota, 19.00: (3,60) Nemačka (8,50) Švedska (1,40)

Čast sedmorici novajlija koji su ovog leta stigli u Humsku, ali najveće Partizanova pojačanje biće zdrav, oran, motivisan kapiten, željan lopte, utakmica, spreman da pokaže zašto je sada već u tefteru mnogih evropskih klubova.

Nadam se da sam ispucao sve malere. Imao sam tu operaciju prošlog leta, radio sam dosta na oporavku, šest meseci. Verujem da će sve sada da bude kao treba. Celo leto sam trenirao sa ljudima iz Top džima na svojoj nozi. Osećam se dobro, to mi je najvažnije“, rekao je Zečević za Mozzart Sport.

Prošle sezone je Uroš Kojadinović vukao ekipu, blistao je, posebno na startu sezone. Sada je Zeka kapiten spreman da preuzme lidersku poziciju od nekadašnjeg saigrača, novog rukometaša francuskog Tuluza.

Ne bežim od te uloge, ali ekipa je ove sezone pojačana, sa mnogo kvalitetnih igrača. To je bolje da ne bude samo na jednoj strani lopta, da svi damo doprinos. Lakše je tako da dobijemo, da ne bude samo jedan igrač da vuče, da se ne troši cele sezone. Trener je napravio dobar roster i verujem da ćemo ove sezone biti mnogo bolji“.

Osvojeni Kup Srbije je bio zamajac, iskra koja nagoveštava renesansu kluba.

Dolaskom nove uprave, zacrtani su ciljevi. Kup je samo ubrzao to, preskočili smo jednu godinu, a sada sa pojačanjima ambicije su veće. Želimo da napadnemo titulu, kao i da pokušamo da se borimo za evropski trofej“.

U Evropi više od decenije Partizan nema značajne rezultate. Ostali su crno-beli dužni u međunarodnim takmičenjima. Ove sezone EHF kup, takmičenje gde bi četa Đorđa Ćirkovića mogla daleko da dogura.

Imamo Superkup i Svesrpski kup u Banjaluci, idemo korak po korak. Već u septembru imamo šansu da osvojimo dva trofeja, što bi bila odična uvertira za početak sezone. Dugo se nije desilo da Partizan prezimi u Evropi. Ima dobrih ekipa, ali treba da gledamo samo sebe. Žreb nas je poslužio zasad, ova ekipa može daleko u EHF kupu, nadamo se da možemo daleko i u Evropi“.

Kapitenu Partizana ugovor ističe u junu naredne godine. Crno-beli čine sve da ga zadrže i duže u svojim redovima, da im ne „pobegne“ kao Kojadinović, Petrić i Trnavac u poslednjih godinu dana.

Ambicije su uvek prisutne. Klub raste, vidi se napredak, to je evidentno. Nemam problem da ostanem u klubu i posle isteka sadašnjeg ugovora kao što sam vam rekao u prethodnom intervjuu za Mozzart Sport. Uvek se priča, pričamo godinu dana unazad. Ne razmišljam zasad o tome. Fokusiran sam na teren, da odradim pripreme, da bude sve kao treba, da zdravlje posluži i saigrače i mene. Da ne bude povreda“.

Partizan će naredne sezone da ima širi roster. Prošle je, u finišu, falio doprinos s klupe.

Trener Ćirković je napravio ekipu po svom ukusu. Neka momke znam, neko sam sada upoznao. Čuo sam da dobri momci. Atmosfera se neće poremeteti, to nas je uvek krasilo, svih ovih godina. Sada je sve na terenu, da se pokažemo“.

Crno-beli su prethodnih sezona imali mlad tim. Uvek je prijao „vetar s leđa“ od strane Grobara. Doduše, nije ih bilo često na utakmicama Partizana.

Ne može da se meri kada su tu navijači i kad nisu. Prošle sezone smo jedini u Sportskom društvu Partizan uzeli trofej. Nadam se da će prepoznati našu energiju, da ih ove sezone bude više na Banjici, kako u domaćim, tako i na međunarodnim utakmicama. Mnogo nam znači kad imamo pomoć s tribina“.

Vojvodina vlada Srbijom 11 godina. Partizan se konsolidovao, najbliži je šampionu.

Voša uvek pravi ekipu po svojoj želji, uvek je jaka, favorit, ali nemamo problem s tim. Prošle sezone smo pokazali šta Partizan može. Svi su se pojačali, to je dobro za srpski rukomet. Većina klubova je zadržala okosnicu tima. Nijedan meč neće biti lak, ali mislim da nemamo razloga nikog da se plašimo“.

Zečević u duelu sa kapitenom Vojvodine Miljanom Vukovljakom (©MN Press)Zečević u duelu sa kapitenom Vojvodine Miljanom Vukovljakom (©MN Press)

Vojvodina i Partizan su na papiru najjači.

Ne mora da znači da će samo ova dva kluba da odlučuju o tituli. Dinamo je doveo mlade igrače, od 2002. do 2004. Svi oni mogu da igraju Superligu. Svi pričaju o Vojvodini i nama, ali i Zvezda se pojačava, to me raduje, da uđe u plej-of. Zna se kakav bi žar bio da se večiti sastanu u doigravanju“.

Zečević je debitovao za seniorski selekciju kod Tonija Đerone pre godinu i po u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Norveške u Bergenu. Tada se i upisao u listu strelaca. Zbog povrede ga nije bilo na poslednjim okupljanjima, ali na njega selektor Boris Rojević računa u narednim akcijama.

To mi je pored trofeja s Partizanom velika ambicija. Igranje za reprezentaciju je nešto najviše što igrač može da dostigne. Debitovao sam kod Tonija Đerone. Nadam se povratku, da ću selektoru da dokažem da treba da budem tu. Uvek sam tu za Srbiju“, zaključio je Zečević.


tagovi

RK PartizanNikola ZečevićRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara