Tara Taubner u napadu (©MN Press)
Tara Taubner u napadu (©MN Press)

Partizan, Zvezda, pa Potsdam: Nemački klub ponovo doveo Srpkinju

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.05.23. | 10:54

Tara Taubner je prvo pojačanje za narednu sezonu

U klubu neće više igrati Maja Savić i Aleksandra Jegdić, ali će Potsdam svakako ponovo imati Srpkinje u timu... Ostaje Veronika Đokić, a njoj će se pridružiti Tara Taubner.

Posle Partizana i Crvene zvezde, igračica koja pokriva poziciju korektora odlučila je da se oproba u inostranstvu. Izbor je pao na Nemačku.

Izabrane vesti

Crvena zvezda je ove sezone bila u grupi u Ligi šampiona sa Potsdamom, tako da su ljudi iz nemačkog kluba mogli na delu da vide mladu srpsku odbojkašicu.

"Tara je igrač sa mnogo potencijala. To smo videli na utakmicama Lige šampiona. Odlučili smo zajedno sa tadašnjim trenerom Giljermom Ernandezom da saznamo nešto više o njom. Po mom mišljenju biće savršena zamena za Anet Nemet, koja će nas napustiti i otići u Italiju", rekao je novi trener Potsdama, prošle sezone asistent u stručnom štabu Rikardo Boieri. "Našla se i na spisku selektora Srbije Đovanija Gvidetija. To nam pokazuje da nismo pogrešili u proceni".

Tara se trenutno nalazi u Antaliji, gde će biti u sastavu Srbije na prvom turniru Lige nacija protiv selekcija SAD, Poljske, Kanade i Turske.

"Možda je bila slučajnost to što sam sa Zvezdom igrala protiv Potsdama. Imala sam priliku da osetim kakvi su njihovi navijači, tako da se mnogo radujem igranju u ovom klubu. Jedva čekam da zaigram za Potsdam u novoj sezoni", rekla je Taubner za zvanični sajt nemačkog kluba.

Srpska igračica je rođena 1. novembra 2002. godine u Beogradu, visoka je 186 centimetara i igra na poziciji korektora.


tagovi

ŽOK PotsdamŽOK Crvena zvezdaOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara