Đorđe Ćirković daje instrukcije crno-belima (©srl.rs)
Đorđe Ćirković daje instrukcije crno-belima (©srl.rs)

Partizan overio treće mesto, Vojvodina bez poraza završila ligaški deo sezone

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.04.24. | 20:00

Super rukometna liga Srbije: Crno-beli pobedili Dubočicu na Banjici sa 32:27 (18:14) i za bod bili ispred Dinama pred borbu za titulu. Četa Đorđa Ćirkovića u polufinalu plej-ofa igraće sa Metaloplastikom. Vojvodina opet na Pančevce

Ostala je još jedna utakmica do kraja ligaškog dela sezone u Super rukometnoj ligi Srbije, ali već nekoliko nedelja zna se da su Vojvodina, Metaloplastika, Partizan i Dinamo obezbedili Evropu, da će igrati plej-of i da su u borbi za titulu šampiona.

Jedina nepoznanica pred poslednje 22. kola bilo je mesto broj 3 u ligaškom delu prvenstva, a to je na kraju obezbedio Partizan koji je na Banjici pobedio Dubočicu sa 32:27 (18:14). Tim Đorđa Ćirkovića je bio pod imperativom trijumfa jer je pred meč u Beogradu Dinamo u neizvesnoj završnici savladao Metaloplastiku u Pančevu sa 26:25.

Izabrane vesti

Crno-beli su rutinski dobili Leskovčane, a istakli su se levi bek Nikola Kovačević sa sedam golova i kapiten Nikola Zečević sa pet. Ivan Mićić i Nemanja Obradović su pogodili po četiri puta, dok je Luka Arsenić imao devet odbrana. Kod gostiju Andrija Atanasković i Aleksandar Mlićević po se po četiri puta upisali u listu strelaca.

Vojvodina je pred plej-of pobedila Obilić na Slanj Bari sa 45:19. Šuterski trening imao je tim Borisa Rojevića. Istakli su se Vukašin Vorkapić sa devet i Nemanja Ratković i Mohamed Aziz Aidi sa po sedam golova. Kod tima Marka Pavlovića, Petar Ivanić sa pet pogodaka je bio najefikasniji. Lale su završile prvi deo sezone bez poraza, a jedino je Metaloplastika uspela da uzme bod u Šapcu destostrukom uzastopnom prvaku naše zemlje.

Pančevce je do trijumfa nosio Marko Perović sa osam golova. Desno krilo Šapčana Milija Papović imao je šansu za bod, ali nije uspeo da pogodi gol Dinama, 20 sekundi pre kraja.

Nedelja, 16.30: (1,55) Lajpcig (8,50) Lemgo (2,95)

Naredne subote na Slanoj bari u Novom Sadu se igra finalni meč Kup Srbije, Vojvodina – Partizan, a onda kreće borba za titulu u Super rukometnoj ligi. Novosađani su apsolutni favoriti protiv Pančevaca, dok se neizvestan dvoboj očekuje u reprizi polufinala plej-ofa iz prošle godine, Partizan – Metaloplastika. Tada su crno-beli bili bolji sa 2:0 u pobedama. Sada Šapčani imaju prednost da eventualnu majstoricu igraju u dvorani Zorka.

Ostalih osam ekipa očekuje plej-aut, odnosno sedam kola za opstanak. Dva najgora tima ispadajau, dok će desetoplasirani da igra baraž sa trećim timom iz Super B lige.

PAROVI POLUFINALA PLEJ-OFA (IGRA SE NA DVE DOBIJENE)

Vojvodina – Dinamo Pančevo

Metaloplastika - Partizan

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 22. (POSLEDNJE) KOLO

Petak

Crvena zvezda – Vranje 34:27 (18:14)

Subota

Dinamo Pančevo – Metaloplastika 26:25 (16:9)

Vojvodina – Obilić 45:19 (22:12)

Partizan – Dubočica 32:27 (18:14)

Radnički Kragujevac – Jugović 36:31 (21:16)

Nedelja

18.00: Ub – Proleter Zrenjanin



tagovi

RK PartizanRukometna superligaRK Dinamo PančevoRK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara