Rukometaši Partizana (©srl.rs)
Rukometaši Partizana (©srl.rs)

Partizan kreće u napad na evropski trofej, Luksemburžani samo zagrevanje

Vreme čitanja: 4min | pet. 18.10.24. | 14:41

Crno-beli rukometaši u subotu (18.00) na Banjici igraju prvi meč drugog kola EHF kupa protiv Beršema i imaju ulogu favorita

Puca od optimizma u Humskoj. Letos su najavljene velike ambicije, napad na sve domaće trofeje, a iz prikrajka vreba se i Evropa, odnosno najslabiji EHF kup, takmičenje koji je Vojvodina osvojila prošle godine. Prva prepreka na putu do pehara je Beršem iz Luksemburga, koga je pre tri sezone klub iz Humske eliminisao. Prva utakmica igra se u subotu (18.00) na Banjici. Iz Humske pozivaju navijače da popune tribine „hrama beogradskog rukometa“. Crno-beli uvek bolje igraju kad imaju „vetar u leđa“ od strane Grobara. Ulaz je besplatan.

Prvih šest kola Super rukometne lige Srbije – maksimalan učinak tima Đorđa Ćirkovića, najava berićetne sezone u Humskoj posle prekida serije od 11 godina bez pehara. Predsednik kluba Miljan Žugić, koji je na ovoj funkciji od juna prošle godine, veruje da će ovo biti sezona velikog povratka Partizana na staze stare slave.

Izabrane vesti

„Odlično smo počeli sezone sa šest pobeda, dobili najvećeg konkurenta za titulu Vojvodinu posle osam godina u prvenstvu, slavili smo protiv svih ekipa koje pretenduju na plej-of, pa verujemo da je ovo samo zagrevanje za ono što sledi. Rekli smo letos da je ova ekipa napravljena za sve domaće trofeje, a ako se ukaže šansa nadam se da možemo daleko da doguramo u Evropi i čak i da osvojimo EHF kup“, rekao je Žugić.

Trener Đorđe Ćirković je oprezniji u najavama, ali je svestan da je Beršem rival koji ne bi smeo da ba bude veliki problem po osvajača Kupa Srbije.

Posle šest utakmica i pobeda u Super rukometnoj ligi Srbije preusmeravamo se na evropski put. Jasno je da smo od svih srpskih klubova dobili najlakšeg rivala, da smo apsolutni favoriti i verujem da ćemo to da opravdamo. Igraćemo u narednom periodu bez Nikole Crnoglavca, koj i je naš najuticajniji igrač, najbolji strelac lige. On je završavao trećinu napada. Sada je na nama period kada treba i druge da uključimo, da raspodelimo njegove šuteve. Iz toga možemo da imamo benefit u nastavku sezone“, rekao je Ćirković.

20.00: (1,75) San Rafael (8,00) Limož (2,45)

Na desnom beku Partizan ima samo Nemanju Jovića koji je ove sezone prekomandovan sa pozicije desnog krila. Nije imao veliku ulogu do povrede Crnoglavca koji je izneo teret u prvih pet kola (nije ga bilo u sredu u Kostolcu).

„Moramo da se vratimo na pripremni period, 10 novih igrača, tada smo tražili odgovore koje smo dobili. Kada je počela sezona, išlo smo na rezultat, nismo mogli da delimo minute. Sada moramo da napravimo balans u ekipi. Kod Nikole je u pitanju preopterećenje, nije u pitanju ništa ozbiljno. Kakav je karakter, on bi hteo da igra, ali nećemo da rizikujemo, zdravlje igrača je na prvom mestu. Pauza bi trebalo da bude nekoliko nedelja".

Na klupi Beršema sedi srpski stručnjak Marko Stupar.

U odnosu na to kada je igrao pre tri sezone na Banjici, to je sada ozbiljniji tim. Levi bek Hofman mu je glavni igrač, od njega sve polazi. Ima dobru realizaciju na crti, dobra krila. Ono što sam video je da Beršem želi da igra. Sad, možda budu došli s ciljem da 'uguše' igru, ali ono što sam video je da bi nam njihov stil mogao da odgovara. Vole brz rukomet, tako da se nadam da ćemo odigrati jedan jak, dinamičan i kvalitetan meč", istakao je trener crno-belih.

Kapiten Nikola Zečević se vratio u tim prošle subote protiv Metaloplastike. Nije ga bilo dva meča zbog problema s preponama. Sada je sve u redu sa reprezentativcem Srbije.

Težak period je iza mene. Dobro sam se pripremio za ovu sezonu. Imao sam manji problem prethodnih nedelja. Moramo da odgovorimo jakom odbranom jer je to ekipa koja igra na gol više, u proseku daje 39 pogodaka u prvenstvu. U odbrani čvrsto, u napadu koncentrisano, to bi bio ključ za uspeh, da izvučemo što bolji rezultat kako bi nam bilo lakše u revanšu“, istakao je popularni Zeka.

Iskusni Nemanja Obradović takođe veruje da je ovo samo početak lepe evropske priče. Crno-beli nisu prezimili na međunarodnoj sceni više od decenije, pa je i to motiv za osvajača Kupa Srbije.

„Pokazali smo zavidan nivo u nekim segmentima igre i definitivno smo dobili mnogo dolaskom novih igrača. Sigurno smo bolji nego prošle sezone, imamo duži roster, širinu... Naravno, ima tu još prostora za napredak, da radimo na nekim detaljima, da to popravimo u nastavku sezone. Imamo velike ambicije u ovom takmičenju i nadam se da je ovo samo zagrevanje za narednu sezonu i jače evropsko takmičenje. Voleo bih da imamo podršku navijača, to nam je uvek dodatni motiv. I kada ih dođe 10 i počnu da navijaju, to nama uvek mnogo znači“, istakao je Obradović koji se prošle zime vratio u Srbiju posle skoro decenije u pečalbi.

Partizan prethodnih godina nije imao uspeha u Evropi. Prošle sezone je pao već na prvom stepeniku u drugom kolu EHF kupa kada ga je eliminisao islandski Hafnerfjerdur.


tagovi

RK PartizanEHF kupĐorđe ĆirkovićNikola ZečevićNemanja Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara