(© OSS)
(© OSS)

Partizan jači od kadrovskih problema i Karađorđa: Voždovi pali u Pioniru posle maratona

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.10.24. | 21:31

Parni valjak i dalje ne zna za poraz u Superligi

Nastavljaju se kadrovski problemi Partizana, ali rezultati i dalje ne izostaju. Crno-beli su u derbiju 3. kola Superlige protiv Karađorđa bili lišeni pomoći srednjeg blokera Nemanja Čubrila, koji je na treningu polomio prst. Neočekivane muke nisu i prekinule trijumfalni niz, pošto su gosti iz Topole pali u dvorani "Pionir" posle maratona - 3:2 (25:21, 25:22, 21:25, 20:25, 15:10).

Upravo se i nagoveštavala potencijalna drama u utakmici između Parnog valjka i Voždova. Na kraju ostaje i žal što na tribinama nije bilo više publike. Izabranici Dragana Kobiljskog i Nevena Majstorovića prikazali su dva potpuno različita lica. Jedno u kojem su apsolutno nadigrali protivnika, odnosno drugo u kojem su prepustili incijativu. Kada se i podvuče crta, deluje da je najpoštenije bilo da se u taj-brejku odluči pitanje pobednika.

Izabrane vesti

A u odlučujućoj deonici vrhunac trilera... Crno-beli su preko Ignjata Dopuđa na promeni strani napravili prevagu - 8:5. Iako je Karđorđe pokušao još jednom da uhvati priključak, Milija Mrdak nije dozvolio novo iznenađenje - 15:10.

Prethodno se stekao utisak da je Partizan daleko bliži ubedljivom slavlju. Neočekivano je stekao visoku prednosti. Delovalo je posle ogromnog vođstva u setovima (2:0) da ništa ne može da zaustavi Mrdaka i Dopuđa. Kada su i navijači večitog rivala verovatno pomislil da će se njihovi miljenici radovati posle nešto više od sat igre, usledio je povratak Topolčana. Praktično su se potpuno resetovali posle zaostatka, pošto im je i jedino preostalo da nekako anuliraju rezultatski minus. Ono što su planirali, to su i realizovali.

Situacija na terenu je tada i najavljivala potpuni preokret, pogotovu efikasni Alija Bekrić (17 poena) i Džejkob Stil (15)... Ipak, drugačiji scenario su režirali crno-beli. Pre svega, Mrdak koji je nanizao 19 poena, kao i Dopuđ koji se zaustavio na 15.

Superliga Srbije za odbojkaše - 3. kolo

Petak

Ribnica - Niš 2:3

Spartak (Subotica) - Mladi radnik 3:0

Vojvodina Mozzart - Jedinstvo (Stara Pazova) 3:1

Crvena zvezda - Radnički 3:0

Subota

Dubočica - Takovo 3:2

Nedelja

Partizan - Karađorđe 3:2



tagovi

OK PartizanOK KarađorđeSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara