Partizan formirao CS2 tim

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.06.24. | 22:00

Novosti iz esporta

Partizan Esports je predstavio svoju novu CS2 ekipu koju će činiti tri povratnika u redove crno-belih, kao i dva poznata imena domaće scene.

Ovo će ujedno biti i treći put da Partizan formira CS ekipu. Poslednji put su se na period od četiri meseca vratili u CS:GO, iz kog su se povukli krajem oktobra prošle godine. 

Izabrane vesti

U novoj ekipi će igrati tri igrača koja su igrala i u prvobitnoj petorci sa kojom je Partizan debitovao u CS:GO esportu, a to su kapiten Luka "emi" Vuković, Luka "c0llins" Živanović i Marin "ROGA" Rogić

Sa tadašnjim timom Partizan je uspeo da se probije u top 50 timova sveta, a ceo projekat je trajao osam meseci.

Ekipu će kompletirati Nikola "Dragon" Bošković koji je do prošle nedelje bio saigrač emiju u iNationu, čiji se projekat ugasio za samo mesec dana. Tu je i Vladan "kind0" Mandić koji je sa Dragonom igrao ranije u ekipi iNation.

Vitality izbacio G2 sa BLAST Spring Finals

G2 Esports nije uspeo da se oporavi od svih prepreka koji su ih pratili tokom turnira u Londonu, oni su izgubili od Vitality u borbi za opstanak i neće igrati u plejofu turnira.

Nakon što su juče morali da igraju sa trenerom jer Ilya "m0NESY" Osipov nije uspeo da dobije vizu na vreme, G2 ni danas nije znao do poslednjeg trenutka da li će zaigrati u punom sastavu. Ruski igrač je pobedio u trci sa vremenom i zahvaljući pomeranju meča za pet minuta uspeo da uskoči na server bez prethodnog zagrevanja, što se očekivano odrazilo na njegovu igru, pogotovo na prvoj mapi.

Vitality je sa ubedljivih 13-4 slavio na Infernu, piku G2, a m0NESY je završio mapu sa samo pet fragova i 0.38 rejtingom. On je ostao nakon prve mape da se zagreva dok su igrači bili na pauzi, a G2 uspeva da odgovori na Anubisu, prvenstveno zahvaljući odličnom izdanju Nikole "NiKo" Kovača. 

Mirage je odlučio pobednika, mapa koju je G2 po prvi put zaigrao u protekla tri meseca, i na njemu Vitality odnosi ubedljivu 13-5 pobedu, koja im donosi treće mesto u B grupi i prolaz u plejof. 

G2 Esports je ovim mečom završio igranje u prvom delu takmičarske godine i sada ih očekuje letnja pauza, tokom koje ako je verovati glasinama možda i vidimo promene u timu.

BLAST: NaVi u polufinalu, SAW ispao

Natus Vincere je izborio direktan plasman u polufinale BLAST Premier Spring Final 2024 turnira nakon što su pobedili FaZe Clan u borbi za rvo mesto grupe A, dok je Astralis savladao SAW u borbi za opstanak i prošao u plejof.

U raspletu grupe A Natus Vincere se našao na vrhu nakon velikog preokretak u meču protiv FaZe-a. U reprizi finala prvog CS2 Majora, Na'Vi je još jednom pokazao da ima ono što je potrebno da izađe na kraju sa neugodnim rivalom.

Na'Vi je otvorio meč ubedljivom 13-5 pobedom na svom piku Dust2, zahvaljući savršenom drugom poluvremenu u kom nisu ispustili nijednu undu a CT strani.

FaZe je odgovorio na svojoj omiljenoj mapi Nuke gde su slavili 13-9, a potom je usledio izuzetno uzbudljivi Mirage. FaZe je imao veliku 7-0 seriju na startu mape, ali je Na'Vi uspeo da smanji zaostatak na samo dve runde do poluvremena. U nastavku su nastavili sa boljom igrom koja im je donela 13-10 pobedu.

U borbi za treće mesto Astralis je bio ubedljiv protiv SAW. Portugalska ekipa nije uspela da stigne do dvocifrenog broja rundi ukupno za ceo meč. Astralis je dobio Dust2 13-6, a potom i Inferno 13-3. Lider ekipe Nicolai "device" Reedtz je dominirao serverom sa 36 fragova, 109.9 štete po rundi i 1.90 rejtingom.


tagovi

esport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara