Panceri više nisu iznenađenje, sve manje šanse za Orlove

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.08.24. | 14:00

Ostaje nada u poraz Japana ili senzaciju Egipta

Osluškuju Orlovi rezultate iz ostalih grupa kako bi znali tačnu računicu za prolazak u četvrtfinale, a epilog jutarnjeg okršaja na Olimpijskim igrama nikako im ne odgovora. Nemačka je prikazala još jednu sjajnu partiju u Parizu i laganom pobedom nad Argentinom prebrinula svoje brige oko nastavka takmičenja – 3:0 (25:13, 25:21, 25:21).

Srbiji sada preostaje da misli preusmeri na utakmice između Brazila i Egipta (petak, 13.00), odnosno Sjedinjenih Američkih Država i Japana (petak, 21.00). Teško je i pomisliti da će južnoamerička selekcija propustiti šansu da ubedljivim trijumfom nad simpatičnom afričkom reprezentacijom izbori vizu za nokaut fazu. Ukoliko u prestonici Francuske ne bude iznenađenja, izabranicima Igora Kolakovića jedina je nada poraz azijskog nacionalnog tima u meču protiv Amerikanaca (3:0 ili 3:1). Idealan scenario bio bi maksimalnim rezultatom, pošto njegovi puleni tada, uz pobedu nad Kanadom (3:0), ne bi morali da razmišljaju i o poen količniku (prim. aut. u slučaju naše pobede od 3:1 i poraza Japana od 3:0). Ako slučajno ekipa francuskog stručnjaka Filipa Blana otkine bod favoritu, ujedno će i eliminisati naše odbojkaše sa Igara.

Izabrane vesti

Inače, novi dan na muškom turniru počeo je sigurnom pobedom Nemačke nad Argentinom. Kako je četa Marsela Mendeza delovalo prilično nezainteresovano, bez ikakve volje i želje za nadigravanjem, Panceri su zdušno iskoristili raspoloženje u protivničkom taboru i zasluženo se radovali prolasku u četvrtfinalu. Najveća neizvesnost vladala je tokom trećeg seta kada su bronzani iz Tokija pružili malo jači otpor. Verovatno su mogli i da produže meč, ali nikako nisu uspevali da preuzmu kontrolu. Naime, odolevali su gotovo do samog finiša (17:17). Međutim, najpre su dozvolili Đerđu Grozeru i Moricu Karliceku da steknu dva poena viška (19:17), a potom su greškama Pabla Koukarceva i Fakunda Kontea pogurali protivnike ka slavlju (19:23). U prva dva nije bilo dileme... Tim Mihala Vinjarskog je svaki od perioda otvarao silovito, pa je već do sredine (13:5 i 13:8) obezbeđivao i daleko mirniju završnicu.

Nemačku, koja je u međuvremenu potvrdila da ne bi trebalo da se smatra bilo kakvim iznenađenjem, predvodili su Đerđ Grozer sa 16 i Moric Karlicek sa 13 poena. S druge strane, u redovima očajnih Argentinaca najbolji je bio Fakundo Konte sa devet.

OLIMPIJSKI TURNIR ZA ODBOJKAŠE – 3. KOLO

Petak

GRUPA A

17.00: Francuska – Slovenija

GRUPA B

13.00: Brazil - Egipat

GRUPA C

Nemačka – Argentina 3:0 (25:13, 25:21, 25:21)

Piše: Uroš Selenić



tagovi

Pariz 2024Igor Kolaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara