Jerko Marinić Kragić i Angelos Vlahopulos (©Reuters)
Jerko Marinić Kragić i Angelos Vlahopulos (©Reuters)

Ozbiljan udarac za Grke: Kapiten Novog Beograda ne ide na Svetsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.07.23. | 15:39

Angelos Vlahopulos zbog porodičnih problema ostao u domovini...

Srbija će na Svetskom prvenstvu biti bez Dušana Mandića, a Grci bez Angelosa Vlahopulosa.

Kao grom iz vedra nema u zemlji olimpijsko vicešampiona odjeknula je vest da je Teodoros Vlahos odobrio kapitenu Novog Beograda - kapitensku traku preuzeo od levorukog srpskog bombardera nakon što su stručni štab i rukovodstvo kluba doneli odluku da ga odstrane - da ne putuje sa ekipom u Fukuoku. A, razlog su porodični problemi.

Izabrane vesti

Angelos Vlahopulos je trebalo da bude deo grčke vaterpolo reprezentacije na Svetskom kupu, ali u Los Anđelesu nije igrao. Već tada se dalo naslutiti da se iza brda nešto valja. Heleni će biti prilično oslabljeni na planetarnoj smotri, gde brane bronzu. Jer, kapiten srpskog šampiona spada među najbolje i najiskusnije grčke igrače.

Pod većim pritiskom će biti Konstantinos Genidunijas i veteran Janis Funtulis, a iz drugog plana bi Grčka mogla da bude na dobitku preko Efstatiosa Kalogeropulosa, koji je imao odličnu sezonu u Vuljagmeniju.

Teodoros Vlahos je do kraja skratio spisak, saopštio je da računa na: golmane Emanula Zerdevasa (Olimpijakos) i Panajotisa Corcatosa (Vuljagmeni), kao i Konstantinosa Genidunijasa (Olimpijakos), Dimitriosa Skumpakisa (Novi Beograd), Efstatiosa Kalogeropulosa (Vuljagmeni), Janisa Funtulisa (Olimpijakos), Aleksandrosa Papanastasijua (Olimpijakos), Jorgosa Dervisisa (Olimpijakos), Stilijanosa Argiropulosa (Ferencvaroš), Dimitriosa Nikolaidisa (Vuljagmeni), Konstantinosa Kakarisa (Pro Reko), Janisa Alafragisa (Vuljagmeni), Alistedisa Halivopulosa (Vuljagmeni), Konstantinosa Guvecisa (Panionios) i Nikolaosa Gilasa (Olimpijakos)

Grci u grupnoj fazi Svetskog prvenstva neće igrati protiv evropskih reprezentacija. Na otvaranju će im rival biti Australija, potom ih očekuje duel sa Kazahstanom, a o prvom mestu bi trebalo da odlučuju sa Amerikancima u poslednjem kolu.


tagovi

Vaterpolo reprezentacija GrčkeSvetsko prvenstvo u vaterpoluTeodoros VlahosAngelos Vlahopulos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara