Bojan Janić sa sinom (©MN Press)
Bojan Janić sa sinom (©MN Press)

Osveta Partizana za poraz u Kupu Srbije, Kragujevčani bez odgovora

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.11.22. | 19:56

Crno-beli zabeležili maksimalnu pobedu u meču 5. kola Superlige, koji je ranije bio odložen

Odbojkaši Radničkog su pre sedam dana pobedili Partizan u prvom susretu polufinala Kupa Srbije - 3:1, a večeras su crno-beli uspeli da im uzvrate i to još ubedljivije - 3:0 (25:22, 25:18, 25:22). Ovaj meč nije bio revanš u Kupu, nego utakmica 5. kola Superlige koja je bila odložena.

Kragujevčani su večeras bili daleko od prethodne partije, pa njihovo izdanje nije bilo dovoljno da uzmu ni set.

Izabrane vesti

Na drugoj strani ekipa Bojana Janića i dalje nije kompletna, jer se igrači i dalje vraćaju posle povreda, ali je i u izmenjenom sastavu prikazala veoma dobro izdanje i došla do šeste pobede u domaćem šampionatu.

Partizan je osvojio devet poena iz bloka, 36 iz napada, osam sa servis linije, a imao je četiri greške na prijemu. Tim koji vodi sa klupe Aleksa Brđović upisao je pet uspešnih blokova, 32 napada, četiri asa, uz osam grešaka na prijemu servisa.

Crno-bele je predvodio tandem Milija Mrdak - Daniel Gruveus. Pored imena primača servisa i korektora pisalo je 11. Dušan Petrović je doprineo sa 10 poena. Dizač Aleksa Batak je skupio čak devet poena - pet iz bloka, tri napada i jedan as.

U poraženom sastavu jedini dvocifreni bio je Aleksandar Blagojević sa 14 poena. Nikola Goić je došao do devet, a Veljko Boharev je zabeležio osam. Nedostajali su poeni primača servisa Ristića i Kovača. Andrej je imao samo šest - uz loše procente realizacije u napadu 19-5 (26 odsto). Davide je u napadu prošao dve lopte od deset (10-2, 20 odsto).

Partizan sada ima skor 6-2, a Radnički 5-3. U narednom kolu bi trebalo crno-beli da igraju sa Spartakom iz Subotice, ukoliko zdrastveno stanje igrača Ivice Jevtića bude dobro. Kragujevčani će dočekati ekipu Takova iz Gornjeg Milanovca.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

5. kolo - odložena utakmica

Partizan - Radnički Kragujevac 3:0 (25:22, 25:18, 25:22)



tagovi

OK PartizanOK RadničkiSuperliga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara