Ervin Engapet (© Reuters)
Ervin Engapet (© Reuters)

Osvajač olimpijskog zlata iz Pariza nije odoleo bogatoj ponudi Džakarte

Vreme čitanja: 1min | čet. 05.09.24. | 15:37

Francuz Ervin Engapet kreće put Indonezije

Iako je olimpijski šampion i osvajač MVP nagrade na prestižnom takmičenju u Parizu, Francuz Ervin Engapet tek je privremeno rešio dilemu angažmana za predstojeću sezonu posle avanture u Halkbanci. Očigledno i više nego primamljivu ponudu iz Indonezije nije mogao da odbije, pa će makar od 8. do 15. septembra na Azijskom klupskom prvenstvu u Jazdi i zvanično braniti boje Džakarte Bajankare.

Prethodno su maestralnog primača servisa povezivali sa potencijalnim transferom u Poljsku. Kao najozbiljniji kandidati da privole jednog od najboljih igrača na svetu spominjali su se Zaksa i Gdanjsk. Na kraju, do dogovora nije došlo. Pojavila se u međuvremenu mogućnost da zaradi ozbiljan novac u kratkom vremenskom periodu, što je verovatno i najviše uticalo da razgovori budu završeni onako kako su i ambiciozni čelnici Džakarte Bajankare zamislili.

Izabrane vesti

Zanimljivo je da put Azije neće krenuti sam. Naime, još jedan član čuvene francuske generacije, koja je pokorila konkurenciju na Igrama u Tokiju i Parizu, predstavljaće udarnu iglu u napadu. Reč je o korektoru Žanu Patriju, koji je nedavno pojačao Galatasaraj. Ipak, pronašao je zajednički jezik sa turskim gigantom. Epilog je i dozvola da bude odsutan na nedelju dana.

Interesantno je i da je ekipa iz Indonezije, koju će predvoditi fantastični tandem, osnovana 2022. godine. Već može da se pohvali i titulom u nacionalnom šampionatu. Ambicije pred turnir u Iranu rastu, a upravo bi Engapet i Patri potencijalno mogli da ispišu nove stranice istorije...


tagovi

Ervin N'GapetErvin NgapetOlimpijske igre 2024Muška odbojkaška reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara