"Vujin"
"Vujin"

Orlovi protiv Španije i Šterbika: Čuda su moguća (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.01.13. | 12:15

Srpski rukometaši svesni težine zadatka protiv domaćina Svetskog prvenstva, ali najavljuju borbu do poslednjeg daha

VujinRukometna reprezentacija Srbije od 19 časova igra meč osmine finala protiv domaćina šampionata Španije. Svi u taboru Orlova su svesni da im predstoji veoma težak duel protiv Španaca koji su neočekivano zauzeli drugo mesto izgubivši od Hrvatske u poslednjem kolu.
„Iskreno, više bih voleo da igramo protiv Hrvatske nego protiv Španije. Oni su domaćini i bilo bi prosto nedopustivo da takmičenje završe u osmini finala. Čuda su moguća i mi jednostavno moramo da pružimo najbolju partiju do sada, odnosno da igramo svih 60 minuta na vrhunskom nivou kako bi uradili nešto više“, rekao je Rajko Prodanović.


Srbija je imala sve u svojim rukama. Otvorio im se put da u osmini finala idu na najlakšeg mogućeg protivnika (Egipat), ali su porazom protiv Slovenije veoma zakomplikovali situaciju.
„Nismo se tome nadali, ali ipak igramo protiv najteže moguće ekipe. Neće protiv nas biti samo igrači Španije. Biće tu i nekih drugih faktora. Međutim, čuda su moguća i na nama je da se nadamo“, ističe desni bek Srbije Marko Vujin od koga se mnogo više očekivalo na ovom prvenstvu.


Duel Španije i Srbije biće zanimljiv i po tome što gol Furije čuva nekadašnji čuvar mreže JugoslavijeArpad Šterbik.
„Srbija je do sada igrala dobro. Nesrećno je poražena u prethodnim mečevima. Moramo da se spremimo dobro i pobedimo. Poraz od Hrvata veoma boli. Igrali smo dobro i nije bilo lako podneti poraz. Verujem da će utakmica protiv Srbije biti jedna lepa predstava“, izjavio je Šterbik.

Pred meč sa Španijom selektor Srbije Veselin Vuković izvršio je jednu izmenu u timu. Umesto levog krila Nemanje Ilića šansu će dobiti srednji bek Marko Krsmančić. Očigledno nezadovoljan igrama svojih bekova Vuković, koji je okrivio igrače za poraze protiv Poljske i Slovenije, će pokušati da razbudi svoj tim uvrštanjem Krsmančića u sastav.

(FOTO: MN Press)

Izabrane vesti


tagovi

Evropasp rukometŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara