(© FIVB)
(© FIVB)

Orlovi gledaju ka Manili i čekaju rivale na Svetskom prvenstvu

Vreme čitanja: 1min | pet. 13.09.24. | 14:55

Žreb startuje u subotu od 14.30 časova

Orlovi se nisu proslavili na Olimpijskim igrama u Parizu. Priliku za popravni, čini se u značajno izmenjenom sastavu, imaće na Svetskom prvenstvu na Filipinima, koje se održava od 12. do 28. septembra 2025. godine. Upravo će zbog toga misli stručnog štaba i odbojkaških reprezentativaca u subotu od 14.30 časova biti usmerene ka Manili. Razlog i više nego jasan, tada će se obaviti dugo očekivani žreb.

Kako su za planetarno takmičenje podeljene 32 vize, nacionalni timovi su svrstani u četiri šešira. Nosioci grupa su Filipini, Poljska, Francuska, Sjedinjene Američke Države, Slovenija, Italija, Japan i Brazil. Kada je reč o pulenima Igora Kolakovića, oni su smešteni u drugom po snazi, zajedno sa selekcijama Nemačke, Argentine, Kanade, Kube, Holandije, Ukrajine i Irana, koje će biti i poslednje žrebane. U trećem su Belgija, Turska, Češka, Bugarska, Egipat, Katar, Portugalija i Finska, dok četvrti čine Tunis, Kina, Rumunija, Čile, Južna Koreja, Libija, Kolumbija i Alžir.

Izabrane vesti

Prema propozicijama, plasman u osminu finala izboriće po dve ekipe iz svake grupe, a potom sledi i nokaut faza od osmine finala.

Srbija je do sada osvojila "samo" dve medalje na svetskim prvenstvima - srebrnu u Japanu 1998. i bronzanu u Italiji 2010. godine. Kroz istoriju nije ni imala sreće, pa je čak tri puta poražena u utakmici za treće mesto. Na prethodnom izdanju, koje je održano u Poljskoj i Sloveniji 2022, zauzela je devetu poziciju.


tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara