Filip Milovanović (©RSS/Jovan Crnčanin
Filip Milovanović (©RSS/Jovan Crnčanin

Orlići ubedljivi protiv Hrvata u Vranju, Simo Šijan najefikasniji

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.05.24. | 21:55

Srpske rukometne nade dobile komšije sa 26:19 (14:11)

Juniori Srbije slavili su u prvoj od dve prijateljske utakmice protiv Hrvatske sa 26:19 (14:11) u Vranju.

Najefikasniji u redovima Orlića bio je levi bek Vojvodine na pozajmici u Jugoviću Simo Šijan sa sedam pogodaka, dok se levo krilo Metaloplastike Filip Milovanović šest puta upisalo u listu strelaca. Značajnu rolu u pobedi protiv treće ekipe sveta imao je i golman Benfike Nikola Zorić. Revanš je u subotu od 12 časova.

Izabrane vesti

Duel dve ekipe počeo je čvrstvo, u prvim minutima bez golova. Do sredine poluvremena igralo se gol za gol, da bi se Srbija prvi put odvojila na 8:6. Tehničkim greškama Hrvatska je sustigla čak i preokrenula rezultat 9:8.

Momci u belim dresovima stisli su redove u odbrani i uz nekoliko rotacija na bekovskoj poziciji u napadu, pre svega preko Uroša Mitrovića, Srbija se vratila u plus i sa tri gola prednosti (14:11) otišla na odmor.

U drugom delu srpski juniori su se o svemu pitali, a posebno je podršku davao golman Benfike, Nikola Zorić, koji je u oba poluvremena držao visok nivo. Ipak, ostaje utisak da je ovoj utakmici poseban doprinos dala publika u Vranju.

Selektor srpskih nada Đorđe Teodorović je bio zadovoljan izdanjem svog tima.

Sjajan doživljaj. Ovi momci pokazuju da mogu na terenu, Vranje pokazuje da može van terena - meni je srce puno. Od prvog do poslednjeg trenutka smo kontrolisali utakmicu i to je ono što je test, da u ovako jakim utakmicama možemo da igramo kvalitetno. Nemam zamerke, samo reči hvale. Sutra je momenat da igrači koji nisu imali veliku minutažu danas iskoriste adekvatno svoju priliku, ali nema mesta euforiji”, izjavio je Teodorović.

Kapiten Orlića, levi-srednji bek Metaloplastike Aljoša Damjanović, srećan je načinom na koji se njegova ekipa borila.

Radimo vredno, svi do jednog. Sve te sitne probleme koje imamo, kao što su povrede, trudimo se da zanemarimo i da pružimo maksimum kada igramo za reprezentaciju, bilo da igramo protiv poslednje ekipe ili šampiona, u svaku utakmicu ulazimo maksimalno. Hvala selektoru što mi je ukazao poverenje da budem kapiten ovih momaka. Prošle godine sam sticao iskustvo gledajući i igrajući sa Kosom, Stefanom Dodićem, Matijom Dodićem, Zečevićem. Ove godine imam veću odgovornost, ali sve je lakše uz ove momke koji mi mnogo pomažu”, istakao je Damjanović.



tagovi

muška juniorska rukometna reprezentacija SrbijeĐorđe TeodorovićSimo Šijan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara