Darko Trivković daje instrukcije Orlićima (©MatchLens.me)
Darko Trivković daje instrukcije Orlićima (©MatchLens.me)

Orlići stali u Podgorici, maestralni Đorđe Draško malo za pobedu, tinja nada za polufinalom

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.08.24. | 21:11

Kadeti Srbije posle četiri meča bez poraza (tri trijumfa i remi) poraženi od Mađarske – 33:36 (18:16) u drugom meču druge runde Evropskog prvenstva. Levi bek Vojvodine dao više od polovine golova naše reprezentacije, čak 17

Prvi poraz Orlića na kadetskom Evropskom prvenstvu u Podgorici. Mađarska je slavila u drugom kolu druge runde sa 36:33 (16:18), pa našim rukometnim nadama ostaju male šanse da se nađu u polufinalu kontinentalnog šampionata. U prvom meču drugog kola, Danska je dobila Nemačku sa 26:24, pa su naše severne komšije, pred poslednje kolo u četvrtak, prve sa sva četiri boda, Danci imaju tri, mi bod, dok su Nemci bez šanse za mesto među četiri najbolje selekcije Starog kontinenta u uzrastu do 18 godina.

Šteta zbog loše odigranog drugog poluvremena. Imao je tim Darka Trivkovića prednost od 19:16 početkom nastavka meča, 23:21 u 40. minutu, ali onda sledi očajnih 10 minuta. Zaustavljen je naš najbolji igrač Đorđe Draško. Flastera su Mađari igrali na levom beku Vojvodine, koji je do sredine drugog poluvremena imao 13 golova na kontu iz 14 pokušaja.

Izabrane vesti

Orlići nisu imali rešenje za visokog beka Matea Fazekeša koji je nemilosrdno tresao mrežu naših golmana, Dušana Zekića i Davida Tota Meljkutija koji nisu imali svoj dan. Na crti je Andrija Stankov promašio tri zicera sa šest metara, Ognjen Cenić i Uroš Stanković nisu bili na nivou iz prethodnih mečeva, pa je poraz bio neminovan.

U poslednjem kolu u četvrtak (17.00) treba nam ubedljiva pobeda nad Nemačkom i da Mađarska dobije Dansku. Onda bi mi i Skandinavci imalu isti broj bodova, po tri. Gol-razlika bi odlučivala, a trenutno su Skandinavci na +2, a Orlići na -3.

Đorđe Draško, koji je rođen 2007. godine, postigao je fantastičnih 17 golova (5/5 sa linije sedam metara) iz 19 pokušaja. Ognjen Cenić je postigao šest, Andrija Stankov pet, dok su se Marko Jokić i Ivan Simić po dva puta upisali u strelce, a Uroš Stanković jednom. Golmani su opet imali skroman učinak, Dušan Zekić četiri, a David Tot Meljkuti pet intervencija.

Mađarsku je do pobede predvodio Mate Fazekeš sa sedam pogodaka, dok su Boldizar Kovač i Botond Apro dali po pet. Marko Eklemović, sin nekadašnjeg reprezentativca naše zemlje, ali i Mađarske, Nikole Eklemovića, četiri puta je pogodio mrežu Srbije. Čuvari mreže su imali 11 odbrana. Kristof Balog je sakupio devet, a Laslo Sabo Varadi dve.


tagovi

Kadetska rukometna reprezentacija SrbijeRukometno EP za kadete

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara