Đorđe Draško (©RSS)
Đorđe Draško (©RSS)

Orlići posle drame srušili Hrvatsku u Podgorici, blistao Đorđe Draško

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.08.24. | 16:53

Kadeti pobedili Kockaste sa 36:35 (17:18) u prvom meču Evropskog prvenstva. Bek Vojvodine postigao čak 14 golova

Odličan start Orlića u Podgorici. Kadetska rukometna reprezentacija Srbije je pobedila Hrvatsku u trileru na startu Evropskog prvenstva – 36:35 (17:18). Ovim trijumfom naši klinci, rođeni 2006. godine i mlađi, napravili su veliki korak ka Top 8. U četvrtak tim Darka Trivkovića igraće sa Slovenijom, a u subotu imamo najlakšeg rivala, Grčku.

Blistao je mladi as Vojvodine, Đorđe Draško, strelac 14 pogodaka, od toga sedam sa linije sedam metera. Najmlađi od trojice braće Draško samo je dva puta promašio. Odlični su bili i ostali bekovi našeg rima, Uroš Stanković i srednji bek Neksea Ognjen Cenić sa po osam pogodaka. Marko Jokić je dao pet golova. Dušan Zekić je imao pet odbrana, ali zlatna vredna u poslednjim trenucima, kada je salčuvao i drugi bod našoj selekciji.

Izabrane vesti

Kod Hrvatske je najefikasniji bio Ivor Vidović sa osam pogodaka, Josip Tomić je dao sedam, a Peter Šprem šest pogodaka. Marko Maslovac je pogodio pet puta. Golmani Kockastih takođe nisu imali dan, Antun Šarić četiri intervencije, a Leo Branko Sunajko dve.

Selektor Trivković bio je prezadovoljan pobedom.

"Pre svega želim da čestitam mojim momcima na neverovatno velikoj borbenosti! Puno grešaka, nervoza, prva utakmica i sav pritisak koji ona nosi. Smenjivali smo se u vođstvu, golmanima nije išlo, ali je na kraju naš golman odlučio. Možemo svi da budemo ponosni jer pobedili smo reprezentaciju Hrvatske, jednu od najboljih u Evropi. Nadam se da je ovo samo početak naših dobrih rezultata na ovom prvenstvu. Najbitnije je oporaviti momke za sutrašnji duel sa Slovenijom i uz ovakvu borbenost, a nešto bolju igru sa manje oscilacija, pokušati doći do trijumfa i u toj utakmici", istakao je trener naših nada.

Igrač utakmice, Đorđe Draško, izneo je svoje utiske.

"Video sam da me je krenuo i sledio sam taj osećaj! Nije mi išao šut tokom priprema, ali bio sam strpljiv i proradilo je kada je bilo najpotrebnije. Zadovoljan sam prikazanim, ali moramo da popravimo mnogo toga posebno da spustimo tenziju jer smo sami omogućili protivniku da bude u egalu sve vreme", rekao je levi bek Vojvodine.

U prvom meču Grupe A Slovenija je pobedila Grčku sa 33:31. Samo pobednici svih šest grupa ide direktno u narednu fazu, kao i dve najbolje drugoplasirane ekipe. Srbija bi pobedom nad Slovencima verovatno obezbedili pol-poziciju.




tagovi

Kadetsko rukometno EPKadetska rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara